70.000 dollár 2021-ben? Egy előrejelzés szerint igen

-

Háromnegyed évvel a halving előtt a német Bayern LB bank közzétette saját stock-to-flow elemzését a Bitcoinról. Az S2F PlanB által történt publikálása azóta legendássá vált, a BTC árfolyamát pedig 90.000 dollárra jósolja.
Természetesen nem közvetlenül a feleződés után. Egy kis ideig eltart, mire az árakra elég nagy hatással lesz a csökkent infláció.

A jóslatok évekkel előre szólnak

Fontos azonban megjegyezni, hogy hasonló számokat világszerte más elemzők is kijelentettek már.
Számos olyan előrejelzés létezik, amely 70-100 ezer dolláros bitcoinárfolyamot jósol, a kereskedők pedig sokféle módon értelmezhetik azokat. Hogy a bitcoinra egy újabb bikafutam vár, arra az alábbi fraktál is szépen rámutat:

Ezt az elemzést a Tradingview-on tette közzé Artem Shevelev. A bitcoin ciklusát hét stádiumra osztotta. Teóriája szerint jelenleg egy növekvő fázis elején tartózkodunk.
Az a medve trend, amely a 2017-es rekord árfolyam elérésekor kezdődött, mostanra véget ért, eljött tehát az idő a növekedésre. Akárcsak négy évvel ezelőtt.

Mi okozhat bikafutamot 2021-ben?

2017-ben a bitcoin legnagyobb bikafutama kezdődött el. Ennek nagyrészt az ICO-projektek körüli hájp szolgált táptalajul.
A kereskedők egyre több bitcoint vásároltak, hogy azokat az új coinokba fektethessék. Az ICO-mánia azonban véget ért, a projektek nagyobb része becsődölt, a lufi pedig kidurrant.

„A 2017-es év eleji ellenállás áttörése után a bitcoin ára növekedésnek indult. Azután, hogy történelmi magaslatokat ért el, a piacot elárasztották az új kereskedők pénzei. Ez 357 napig tartó őrült növekedést eredményezett. Vajon ez a növekvő fázis megismétlődik, és áttörjük a mostani rekordot? Úgy vélem, hogy igen.”

Ez alkalommal a fő impulzust természetesen nem az ICO-mánia fogja adni. Artem szerint a következő bikafutamban az intézményi befektetők játszanak majd kulcsszerepet.
A bankok, a fedezeti alapok és azok a milliárdosok, akik az éppen zajló válság miatt több kriptopénzt vásárolnak, mint korábban bármikor.
A bitcoinnak azonban nem feltétlenül kell az intézményekre számítania. Adam Back szerint ha csak az átlagemberek bevásárlásokhoz fognának, akkor a 300.000 dolláros érték sem lenne kizárt.
Az emberek érzik a rossz gazdasági helyzetet és tisztában vannak a masszív pénznyomtatás következményeivel, éppen ezért megoldásokat keresnek.
És ahogy azt egy 22 milliárdos fedezeti alap kezelője mondta nemrég, a Bitcoin a verseny leggyorsabb lova.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek!

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!