A SoftBank japán tech-óriás blokklánc alapú mobilfizetési eljárás kifejlesztésén dolgozik – közölte szeptember 12-én közzétett hivatalos nyilatkozatában.

Az új fizetési platform koncepciótervét a TBCASoft és a Synchronoss Technologies (cloud, kommunikáció, digitális technológiák, IoT szolgáltatásokkal és platformokkal foglalkozó cég) együttműködésével fejlesztették ki.

Az RCS (Rich Communication Services) globális üzenetküldési szabványon, és a TBCASoft blokkláncalapú platformján alapuló szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlen (peer-to-peer elven történő) átutalásokat végezzenek globálisan, illetve belső vásárlásokra is jogosít RCS tárcán, SMS-en vagy e-mailen keresztül.

A nyilatkozatban az áll, hogy az Uber legnagyobb befektetője, a SoftBank is társult a TCASoft-hoz, hogy támogassa a szolgáltatás kifejlesztését, hiszen céljuk a mobilfizetési lehetőségek népszerűsítése, egyszerűsítése, ezzel pedig az emberek ösztönzése az ily módon történő fizetésre.

A SoftBank alelnöke, Fukuizumi Takesi megjegyezte, hogy a nemsokára piacra lépő szolgáltatás remek lehetőséget kínál a kiskereskedőknek a piaci fejlődésre, segítheti majd előrelépésüket a saját területükön: „lehetővé válik számukra, hogy nagy kereskedésekhez hasonló mértékben működhessenek”.

A Sychronoss vezérigazgatója, Glenn Lurie szerint azonban a készülőben lévő, blokkláncalapú megoldás „átalakíthatja majd a jelenlegi üzenetküldési és fizetési piacot”, és szerinte a SoftBank kifejezetten „élen jár az innovatív, piacformáló technológiák támogatásában”.

Augusztus 10-én, a Cointelegraph írta meg, hogy a Zulu Republic blokklánc technológiával foglalkozó startup a Telegram messengeren készített egy LTC küldésére alkalmas platformot, amelyet SMS küldéssel is szeretnének kiegészíteni, a rosszabb internetkapcsolattal rendelkező felhasználóik számára.

Augusztus elején az Intuit amerikai szoftvertechnológiával foglalkozó cégé volt egy SMS-alapú bitcoin küldésről szóló szabadalom, ezt a bejelentést éppen abban az éven tették közzé, mikor az Intuit együttműködésre lépett a BitPay fizetési szolgáltatóval, hogy elérhetővé tegyék ügyfeleik számára a különböző számláik kriptovalutával történő kiegyenlítését.

Forrás: Cointelegraph