Mihail Misusztyin orosz kormányfő nemrég javaslatot nyújtott be a kriptopénzek, így a bitcoin adóügyi besorolását illetőn.

Mihail Misusztyin, Oroszország miniszterelnöke támogatását fejezte ki a helyi kriptopiac iránt.

A november 26-ai kormányülésen Misusztyin javaslatot tett arra, hogy a kriptopénz-tulajdonosok jogi védelmet kapjanak az országon belül, hogy tovább növekedhessen ez az iparág.

Misusztyin szerint egy ilyen keretrendszer „civilizált növekedést hozna az ipar számára, így a tulajdonosok megvédhetik jogaikat és érdekeiket, emellett az ármánykodásokat is csökkentené.”

A kormányfő azt tervezi, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptopénzeket tulajdonként lehetne bejegyezni az orosz adókódexbe.

„Változtassuk meg az adókódexet, hogy a digitális pénzügyi eszközök is elismerést kapjanak mint tulajdon, így a tulajdonosok jogi védelmet kaphatnak bármilyen illegális tevékenység esetén, emellett tulajdonjogaikat is megvédhetnék a bíróságokon.”

Mishustin 2020 januárjában váltotta Dmitrij Medvegyev korábbi miniszterelnököt, azóta pedig a digitális gazdaság fejlesztésére sürgeti az országot.

Ennek ellenére továbbra is kérdéses a helyi kriptopiac helyzete, mivel a kormány 2021 januárjától betiltaná a kriptopénzes fizetéseket.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Az orosz hatóságok emellett börtönbüntetést szabnának ki minden be nem jelentett, 600.000 dollár feletti értékű kriptoutalásért.

Mindeközben az orosz pénzügyi hatóságok saját blokklánc- és kriptopénz-szolgáltatást szeretnének indítani.

Ahogy arról korábban a Kripworldön is beszámoltunk, november 19-én az egyik legnagyobb orosz bank leányvállalata, a Gazprombank Switzerland bejelentette bitcointranzakciós szolgáltatását, miután megkapták a szükséges engedélyeket a svájci hatóságoktól.

Olvastad már? Szakértők szerint az intézmények emelték 19 ezerig az árfolyamot, és most következnek majd az altok

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂