A szerdai 19.600 dolláros csúcs ellenére hatalmas korrekcióval szembesült a bitcoin. Az árfolyam jelenleg 17.200 dolláron áll, de csütörtökön egészen 16.300 dolláros mélypontig zuhant egyes tőzsdéken.

A korrekció nem volt teljesen váratlan: az a kereskedő, aki korábban megjósolta, hogy 18.000 dollár fölé törünk azt mondta, hogy short pozíciót kezdett építeni.

A kereskedő elmondta, hogy a bitcoin több kulcsfontosságú támaszszinten is átesett, amely erős korrekciót jelent.

Emellett a piac is azt jelezte, hogy kezd előreszaladni

Alex Fiskum, az Alice Capital üzlettársa osztotta meg az alábbi ábrát. Ezen különböző kereskedők pozíció szerepelnek a bitcoinpiacon. Látszik, hogy sok a hasonlóság a 2019-es és 2017-es csúcsokkal.

A korrekció ellenére nem úgy tűnik, hogy visszafordulhat a piac, és a bikák továbbra is kitarthatanak.  Sok befektető a 2500 dolláros esés ellenére is hisz a vezető kriptopénz hosszú távú sikerében.

„A bitcoin hatalmas növekedést fog hozni. Az arany és ezüst értéke esik. Még több jó hír. Ha az arany eléri az 1750 és az ezüst a 19 dolláros árfolyamot, akkor nagyon jó idők várhatnak a bitcoinra és a nemesfémekre.”

Kiyosaki úgy véli, hogy a hatalmas pénznyomtatások miatt elértéktelenedhetnek a fiat valuták, és így hatalmas mértékben megemelhet a bitcoin és egyéb, nem inflálódó eszközök értéke.

Fontos azt is hozzátenni, hogy a korrekciók is részei a bika piacnak.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Bob Loukas veterán bitcoinbefektető ismert arról, hogy pontosan megjósolta a bitcoin korábbi ciklusait. Az esés után az alábbit írta:

„A legtöbb embernek rövid a memóriája. 2017 januárjában 34%-ot esett a bitcoin értéke. Két hónappal később hatalmas áremelkedés, újabb csúcs és újabb két 34%-os zuhanás.”

Antoni Trenchev, a Nexo társalapítója hasonlóan vélekedett a CNBC műsorában.

Trenchev elmondta, miszerint „minden egészséges piac igényli a visszahúzódásokat és konszolidációkat” az újabb emelkedések előtt.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Egyelőre nem biztos, hogy a közeljövőben megállnak a bitcoineladások. Azonban a kriptopiacok kiszámíthatatlanok, így újabb hatalmas növekedés is elképzelhető, ha a piacok stabilizálódtak.

Olvastad már? Az amerikai hírszerzés szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a kínai CBDC

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.