Az orosz miniszterelnök legalizálná a kriptopiacokat

-

Mihail Misusztyin orosz kormányfő nemrég javaslatot nyújtott be a kriptopénzek, így a bitcoin adóügyi besorolását illetőn.
Mihail Misusztyin, Oroszország miniszterelnöke támogatását fejezte ki a helyi kriptopiac iránt.

A november 26-ai kormányülésen Misusztyin javaslatot tett arra, hogy a kriptopénz-tulajdonosok jogi védelmet kapjanak az országon belül, hogy tovább növekedhessen ez az iparág.
Misusztyin szerint egy ilyen keretrendszer „civilizált növekedést hozna az ipar számára, így a tulajdonosok megvédhetik jogaikat és érdekeiket, emellett az ármánykodásokat is csökkentené.”
A kormányfő azt tervezi, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptopénzeket tulajdonként lehetne bejegyezni az orosz adókódexbe.

„Változtassuk meg az adókódexet, hogy a digitális pénzügyi eszközök is elismerést kapjanak mint tulajdon, így a tulajdonosok jogi védelmet kaphatnak bármilyen illegális tevékenység esetén, emellett tulajdonjogaikat is megvédhetnék a bíróságokon.”

Mishustin 2020 januárjában váltotta Dmitrij Medvegyev korábbi miniszterelnököt, azóta pedig a digitális gazdaság fejlesztésére sürgeti az országot.
Ennek ellenére továbbra is kérdéses a helyi kriptopiac helyzete, mivel a kormány 2021 januárjától betiltaná a kriptopénzes fizetéseket.

Az orosz hatóságok emellett börtönbüntetést szabnának ki minden be nem jelentett, 600.000 dollár feletti értékű kriptoutalásért.
Mindeközben az orosz pénzügyi hatóságok saját blokklánc- és kriptopénz-szolgáltatást szeretnének indítani.
Ahogy arról korábban a Kripworldön is beszámoltunk, november 19-én az egyik legnagyobb orosz bank leányvállalata, a Gazprombank Switzerland bejelentette bitcointranzakciós szolgáltatását, miután megkapták a szükséges engedélyeket a svájci hatóságoktól.

Olvastad már? Szakértők szerint az intézmények emelték 19 ezerig az árfolyamot, és most következnek majd az altok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!