Az Nvidia részvények 15%-kal emelkedtek 5 nap alatt

-

Az Nvidia árfolyamának jelentős emelkedése után rögtön megkezdődött a spekuláció, hogy az AI-vonatkozású tokenek lesznek a következők, amelyek erősödést produkálnak.

Az Nvidia – az egyik legnagyobb GPU-gyártó a világon – részvényárfolyama ezen a héten 15%-kal emelkedett, ami arra késztette az elemzőket, hogy spekuláljanak azon, hogy a „mélypontra süllyedt” mesterséges intelligencia (AI) tokenek követik-e majd a példát, és lehet-e emelkedésre számítani.

Nvidia
Forrás: X

„Ez abszolút őrület, a részvény 756 dollárról 880 dollár fölé ugrott, 320 MILLIÁRD dollárral növelve a piaci kapitalizációt, egyetlen hét alatt.”

Az AI videókártyával működik

Bár az AI tokenek árfolyama általában csökkenést mutatott az elmúlt időszakban, az elemzők reménykednek benne, hogy az Nvidia erős teljesítménye pozitív hatással lesz rájuk, ahogyan állításuk szerint az előző piaci ciklusban is volt.

Mikor az Nvidia szárnyalt, az AI tokenek is nagyot mentek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Crypto Stream néven ismert kriptokereskedő egy április 26-i bejegyzésében a Twitteren kifejtette, hogy az AI tokenekbe való befektetés nyereségessége sok esetben az Nvidia teljesítményétől függ.

A cég a 2024. első negyedéves eredményjelentését várhatóan május 22-én hozza nyilvánosságra.

„Sok TradFi befektető valószínűleg erre az adatra vár, mielőtt következő lépését megteszi. Ne felejtsük el, hogy sokan FOMO-t éreztek, amikor az NVIDIA folyamatosan emelkedett.”

Eközben a CryptoGodJohn nicknéven ismert kereskedő április 27-én a Twitteren lévő követőinek elmondta, hogy izgalmas heteknek kell következniük az Nvidia bevételi jelentése előtt, és sok AI coin úgy tűnik, hogy itt éri el a mélypontot.

Nagy a korreláció a tokenek és az Nvidia teljesítménye között

A CoinMarketCap adatai szerint az AI tokenek közül a Render (RNDR) 6,89%-kal, a Fetch.AI (FET) 6,12%-kal, a SingularityNET (AGIX) pedig 5,47%-kal esett az elmúlt 24 órában.

Az NVDA 15%-kal emelkedett az április 19. kereskedési nap zárása óta, amikor a részvény 762 dolláron állt.

Az április 26-i kereskedési hét végére a részvényárfolyam viszont már sokkal magasabbra, 877 dollárra emelkedett.

A Google Finance adatai szerint ráadásul látható, hogy az Nvidia csak az elmúlt 24 órában 6,18%-kal emelkedett.

Nvidia
Forrás: Google Finance

Az AI tokenek árfolyama emelkedést produkált az Nvidia 2023. negyedik negyedévi eredményjelentésében bemutatott erős teljesítményét követően, februárban.

A cég rekordbevételt jelentett be, az AI tokenek értéke pedig ennek következtében megemelkedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A negyedik negyedévében 22,1 milliárd dolláros bevételt és 12,3 milliárd dolláros nyereséget, ami 265%-os, illetve 769%-os növekedést jelent a 2022. negyedik negyedévéhez képest.

Csak néhány nappal korábban, február 22-én pedig arról számoltak be, hogy az AI-alapú tokenek összpiaci kapitalizációja az Nvidia negyedéves eredményjelentése óta több mint 9%-kal emelkedett.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Lehet, hogy a Raboo jobb kripto a Litecoinhoz és a Filecoinhoz viszonyítva?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!