20%-os esés jöhet a bitcoin árában

-

A bitcoin eddigi útja hullámvasúthoz hasonlított, tele izgalommal és fordulatokkal, de Phil Bonello, a Grayscale volt igazgatója nemrégiben aggasztó utalásokat tett egy lehetséges összeomlásra, az 52.000 dolláros szintig. De hová tart a bitcoin ezután?

Mi a baj a kriptopiacon?

A globális gazdasági helyzet aggodalomra ad okot, hiszen az infláció emelkedik, a geopolitikai feszültségek fokozódnak, és más kriptovaluták is ingadoznak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bonello egy X-en megjelent bejegyzésében óvatosságra intette a befektetőket, kiemelve a bitcoin 20%-os esésének lehetőségét 52.000 dollárra.

bitcoin
Forrás: X

Az inflációtól való félelem, a fogyasztási trendek változása és az altcoinok viselkedése mind szerepet játszanak ebben a forgatókönyvben.

Ezenkívül a globális feszültségek és bizonyos valuták ingatag stabilitása is árnyékot vet a kriptopiacra.

Az altcoinok sem kivételek, a nehézségek ezek esetében is jelentkeznek, és sokan 50%-ot meghaladó mértékben estek, ami aggodalomra ad okot a befektetők számára.

Bár a Bitcoin ETF-tevékenysége jelenleg alassulás jeleit mutatja, Bonello optimista az eszközosztály ellenállóképességével kapcsolatban, és arra számít, hogy az év későbbi szakaszában ismét fellendülést láthatunk.

Ismét beléptünk a medvepiacra?

Bonello szerint a bitcoin iránti befektetői érdeklődés aggasztó mértékben csökkent, ez a határidős piac számaiból is leszűrhető, amely a múltbeli 50 000 dolláros árfolyamhoz hasonló szinten áll.

Michaël van de Poppe elemző egyetért Bonello-val, és a következő 3-6 hónapban lassú oldalazást jósol a bitcoin számára, további korrekciókkal.

Ugyanakkor lehetőséget lát az altcoinok számára, hogy ebben az időszakban jól teljesítsenek.

Van de Poppe szerint, ha a bálnák aktivitása megnő, akkor van rá esély, hogy a bitcoin ismét emelkedőbe forduljon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Merre megy tovább a bitcoin árfolyama?

A bitcoin értékének legutóbbi csökkenése 63.000 dollár alá aggodalomra adhat okot a kereskedők körében, ez nem vitás.

A likvidációk tovább rontottak a helyzeten, az elmúlt 24 órában 34 millió dollár értékben záródtak emelkedésre váró ügyletek, a bitcoin pedig a kritikus 60.000 dolláros támasz-szint szélén billeg.

Ha áttöri lefelé, akkor 52.000 dollárra eshet. De ha 70.000 dollár fölé emelkedik, új árfolyamcsúcsra készülhetünk az elemzők szerint.

A bálnaaktivitás március 14. óta bekövetkezett csökkenése mindenesetre a medvéket erősíti, az elemzők azonban reménykednek, hogy a bálna tranzakciók újbóli fellendülése új életet lehelhet a bitcoin árába, és visszaadhatja a kereskedők, befektetők optimizmusát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mitől csökkent ma a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!