Az Nvidia eredménybeszámolója az AI kriptotokeneket az egekbe repítheti – itt van, amit tudni kell

-

Miközben az Nvidia a héten készül közzétenni a várva várt eredménybeszámolóját, mind a hagyományos pénzügyi (TradFi), mind a kriptopénz piacok felkészülnek a hatásokra.

A chipgyártó óriás teljesítménye várhatóan messzemenő következményekkel jár majd, különösen a mesterséges intelligencia tokenekre a kriptoterületen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az alábbiakban elmondjuk, mit kell tudni az Nvidia eredményeiről és azok lehetséges hullámhatásáról a piacra.

Az Nvidia eredményei: Mire számítsunk?

Az Nvidia (NVDA), a vezető AI chipgyártó a héten jelenti be eredményeit.

A befektetők világszinten izgatottan várják ezt a jelentést, mivel a robusztus nyereség és bevétel növekedésének újabb negyedévére számítanak, amelyet a megugró AI-kereslet táplál.

A 2,38 billió dollárt meghaladó piaci tőkeértékkel az Nvidia részvényeinek árfolyama 953 dollárra ugrott, ami 200%-os növekedést jelent az elmúlt egy év során és közel 100%-os növekedést az elmúlt egy évben.

Az elemzők előrejelzése szerint az Nvidia árbevétele 2024 áprilisában közel négyszeresére, 24,6 milliárd dollárra ugorhat, az eredmény pedig ötszörösére, részvényenként 5,60 dollárra emelkedhet.

A vállalat előrejelzése 23,5 és 24,5 milliárd dollár közötti árbevételt becsül.

A lenyűgöző növekedés az Nvidia AI chipjeinek skálázó erejét bizonyítja, a részvények kedden rekordmagasságban, 953,86 dolláron zártak.

A Bloomberg konszenzusos adatai szerint azonban az Nvidia előző negyedévi bevétele valószínűleg több mint 400%-kal nőtt, a bevétel pedig 242%-kal ugrott meg.

A második negyedévre az elemzők megközelítőleg 100%-os bevételnövekedést és 120%-ot meghaladó eredménybővülést prognosztizálnak.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Hatása a kriptopiacra

Az Nvidia eredménykimutatása várhatóan jelentősen befolyásolja majd a kriptopénzek piacát, különösen az AI tokeneket.

Az AI tokenek olyan digitális eszközök, amelyek támogatják az AI-alapú projekteket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat, például decentralizált AI piactereket, AI-alapú kereskedelmi algoritmusokat és AI-alapú decentralizált autonóm szervezeteket.

A legjobb AI tokenek, mint a Near Protocol (NEAR), a Render (RNDR), a The Graph (GRT) és az Injective (INJ) várhatóan árfolyam-emelkedést fognak tapasztalni az Nvidia erős teljesítményére reagálva.

Ezek a tokenek nem csak az AI platformokon belüli tranzakciókra szolgálnak, hanem irányítási jogokat is biztosítanak a birtokosaiknak.

Ahogy az Nvidia pozitív eredménykilátásai növelik a bizalmat, az AI tokenek már a zöld kereskedési zónába léptek, ami növekvő befektetői érdeklődést és optimizmust jelez.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A bitcoin ETF uralja az amerikai tőzsdéket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Venni vagy eladni az XRP-t? Az Arbitrum árcsökkenése miatt a tulajdonosok elővásárlási lázba jönnek!

Vendégbejegyzés Eddig hosszú év volt a kripto befektetők számára. A Bitcoin megfeleződésével és a kriptovilág nagy érméit övező egyéb drámákkal együtt a tulajdonosoknak alkalmazkodniuk kellett, vagy...

Újabb jogi eljárással néz szembe a Ripple Labs a CEO „félrevezető kijelentései” miatt

Az Egyesült Államok szövetségi bíróságának bírája zöld utat adott a Ripple Labs ellen indított polgári értékpapír-pernek, elutasítva a vállalat gyorsított eljárásra vonatkozó ajánlatát. A perben...

Nem csak nekünk van melegünk: a DOGE, a SHIB és a PEPE gurul lefelé a kripto domboldalon

Vendégbejegyzés A DOGE, a SHIB és a PEPE érmék bizony verejtékben fürödnek, annyira erősen kínlódnak, hogy megállítsák a zuhanást. Amíg összeszedik magukat, jó, ha körbenézünk olyan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!