Az FTX milliárd dolláros pert indít a ByBit ellen

-

A bírósági kereset „kompenzációs és büntető kártérítést” követel a ByBit-től a tokenrendszerrel és a platformján tartott eszközökkel kapcsolatban.

A John J. Ray III vezérigazgató által vezetett FTX csődbiztosság pert indított a ByBit, annak befektetési ága, a Mirana és több vezető ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cél a pénzeszközök és digitális eszközök visszaszerzése, amelyeket a ByBit közvetlenül az FTX összeomlása előtt vont ki az FTX-ből, és amelyek jelenlegi értéke megközelíti az 1 milliárd dollárt.

A kereset szerint

Az FTX 2022. novemberi kivonási nehézségei során az FTX alkalmazottai a VIP ügyfelek kivonási kérelmeit egy „VIP Request – Prioritás (Settlement)” feliratú táblázatban követték nyomon.

A perben azt állítják, hogy az FTX elszámolási csapata nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Mirana jelentős kivonásait rangsorolja, aminek eredményeképpen több mint 327 millió dollárt utaltak át a Miranának.

Az FTX-től a ByBit és vezetői által kivont eszközök összértéke mostanra állítólag megközelítette az 1 milliárd dollárt.

bybit
Forrás: Kroll

A perben azt állítják, hogy a ByBit korlátozásokat vezetett be az FTX vagyonára, megakadályozva a 125 millió dollárt meghaladó eszközök kivonását a ByBit tőzsdén.

A ByBit állítólag ezeket a vagyontárgyakat használja fel arra, hogy a fennmaradó 20 millió dolláros egyenleget, amelyet nem tudott kivenni az FTX-ből annak összeomlása előtt, visszaszerezze.

A kereset azt állítja, hogy 2021 októberében a ByBit egyik vezetője bizalmasan elárulta az FTX-nek, hogy a vállalat irányítja a BitDAO-t, amely ma Mantle néven ismert, annak ellenére, hogy a BitDAO-t a közösség tagjai által működtetett decentralizált szervezetként mutatta be.

Majd 2023 májusában a ByBit megkereste az FTX csődeljárási hivatalát a tranzakció visszafordításáról, annak ellenére, hogy a BIT tokenek értéke – akkoriban körülbelül 50 millió dollár – messze meghaladta az FTT tokenek értékét – akkoriban körülbelül 4 millió dollár.

Miután az FTX elutasította a „logikátlan javaslatot”, a BitDAO gyorsan átnevezte magát Mantle-re, és bevezette az MNT tokeneket a BIT-tulajdonosok számára, hogy 1:1 arányban átválthassák azokat.

Ahogy az FTX elkezdte a konverziót, a BitDAO állítólag letiltotta azt, és „közösségi szavazást” tartott, hogy döntsön arról, hogy korlátozza-e az FTX-et a tokenek konvertálásában.

A per szerint az FTX tájékoztatta a ByBit-et, hogy az intézkedés sérti a 11. fejezet szerinti csődeljárás automatikus felfüggesztését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek ellenére a „közösségi szavazás” átment, a szavazatok látszólag a ByBit vezetőihez kötődtek. Figyelemre méltó, hogy az ötödik legnagyobb szavazat a „dtoh.eth” tárcától érkezett, amelyet a ByBit azonosított

A bírósági kereset „kompenzációs és büntető kártérítést” követel a ByBit-től a tokenrendszerrel és a platformján tartott eszközökkel kapcsolatban.

Olvastad már? A jövő év végére megtízszereződhet a bitcoin iránti igény

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A BlackRock felülvizsgálja a Bitcoin ETF modelljét

A BlackRock vezetői kedden újabb megbeszélést tartottak az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal (SEC), hogy megvitassák a cég kérelmét egy Bitcoin (BTC) spot ETF indítására az Egyesült...

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!