Az FBI figyelmeztetést adott ki a nem regisztrált kriptoipari szolgáltatások ügyében

-

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) figyelmeztetést adott ki a nem regisztrált kriptovaluta szolgáltatások használatával kapcsolatban, amelyek nem felelnek meg az amerikai pénzmosás elleni jogszabályoknak.

A hivatal tippeket is adott a lakosságnak a saját védelmére, és azt tanácsolta nekik, hogy kerüljék azokat a szolgáltatókat, amelyek nem igényelnek személyazonosítást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az FBI szeret tudni mindenkiről mindent

Az FBI csütörtökön közzétett közérdekű felhívásában arra figyelmeztet, hogy a nem regisztrált kriptovaluta pénzszolgáltatásokat üzemeltető vállalkozások kockázatot jelentenek.

„Az FBI figyelmezteti az amerikaiakat a kriptovaluta pénzátutalási szolgáltatások használatára, amelyek nem regisztráltak pénzszolgáltatási vállalkozásként (MSB) az Egyesült Államok szövetségi törvényei értelmében, és nem tartják be a pénzmosás elleni előírásokat. Néhány egyszerű lépés megakadályozhatja a nem jogszerű szolgáltatások nem szándékos használatát. Például kerülje azokat a szolgáltatásokat, amelyek nem gyűjtik be az ügyfelektől a személyazonosítási (KYC) információkat.”

Regisztrált vállalatok

Az FBI emellett néhány tippet is adott a lakosságnak a saját védelmére.

Először is a hivatal azt javasolta, hogy mielőtt egy pénzátutalási szolgáltatást igénybe venne, ellenőrizze, hogy az regisztrált-e MSB-ként az Egyesült Államok Pénzügyi Bűnügyi Végrehajtási Hálózatánál (FinCEN), vagy a Pénzügyminisztériumnál.

A FinCEN egy weboldalt is fenntart, ahol bárki ellenőrizheti, hogy egy cég regisztrálta-e magát.

„Vigyázzon azokkal a pénzügyi szolgáltatásokkal, amelyek nem kérik a KYC-információkat, beleértve a nevet, a születési dátumot, a címet és a személyazonossági igazolványt, mielőtt engedélyeznék a pénz vagy a kriptovaluta küldését vagy fogadását.”

Az amerikai dollárt illegális célokra használják, csakúgy, mint az amerikai bankokat

Ezenkívül az FBI hangsúlyozta, hogy csak azért, mert egy applikáció megtalálható egy alkalmazásboltban, nem feltétlenül jelenti azt, hogy legális szolgáltatásról van szó, és megfelel a szövetségi előírásoknak.

A hivatal továbbá figyelmeztetett, hogy a lakosság kerülje az olyan szolgáltatások használatát, amelyek illegális célokra is alkalmasak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Legyenek óvatos, ha olyan kriptovaluta-szolgáltatásokat használ, amelyekről köztudott, hogy bűnözők pénzmosásra használják őket.

Az FBI figyelmeztetése egy nappal azután hangzott el, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) vádat emelt Keonne Rodriguez és William Lonergan Hill ellen a Samourai Wallet üzemeltetéséért, amelyet a hatóságok engedély nélküli pénzátutalási üzletként jellemeztek, amely több mint 2 milliárd dollár értékű jogellenes tranzakciót hajtott végre, és több mint 100 millió dollár értékű, bűncselekményből származó pénzt mosott tisztára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Lehet, hogy a Raboo jobb kripto a Litecoinhoz és a Filecoinhoz viszonyítva?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!