A blokkláncon történő aktivitás csökkenése miatt az átlagos tranzakciós díjak január óta nem látott mélypontra estek vissza.

A BitInfoCharts kriptoelemző webhely adatai szerint, az Ethereum-blokklánc átlagos tranzakciós díjai január óta nem látott mélypontra estek vissza.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum-tranzakciók átlagos költsége tegnap 7,371 dollárt volt, ami a legalacsonyabb szint január 23. óta, amikor a díjak átlagosan 6,89 dollár körül mozogtak.

Az Ethereum tranzakciós díjait azok a bányászok kapják, akik tranzakciókat dolgoznak fel a blokkláncon. A nagy forgalmú időszakokban a tranzakciós díjak jóval magasabbak; amikor azonban hálózat forgalma kisebb, a vonatkozó díjak is csökkennek.

Ez azért történik, mert a hálózat a díjakat a bányászok kínálatának és a kereskedők (bányászok iránti) keresletének megfelelően változtatja, így amikor a kereslet meghaladja a kínálatot, az Ethereum-bányászok magasabb díjat számíthatnak fel.

A bányászok pontosan ezt tették május 12-én, amikor az ethereum elérte 4363 dolláros rekordárát, így az átlagos díjak elérték a 69,92 dollárt.

A díjak a következő napokban körülbelül 20 dollárra csökkentek, majd május 19-én átlagosan 59,5 dollárra emelkedtek, amikor az ethereum ára zuhanni kezdett, és a kereskedők eladni igyekeztek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Jelenleg az ethereum-utalások átlagos díja, a maga 7,371 dollárjával alacsonyabb, mint a bitcoin – 11,672 dolláros – átlagos tranzakciós költsége, azonban mindkettőé magasabb továbbra is a legtöbb kriptovalutánál.

A litecoin, a fizetésekre fejlesztett kriptovaluta átlagos díja 0,02 dollár, míg a dogecoin tranzakciónként átlagosan 0,8 USD díjat számolt fel.

A tranzakciós díjak jelentik az egyik legnagyobb problémát az Ethereum-hálózat számára. Néhány szolgáltatás megfizethetetlenül drága a felhasználóknak, a leggazdagabb kereskedők kivételével.

A Uniswap decentralizált tőzsdéjén történő átváltás gyakran több tranzakciót igényel, mivel a Uniswap algoritmusa gyakran többször vált át a tokenek között a rendelés teljesítése érdekében. Május 11-én például néhány centet érő tokenek átváltása több mint 300 dollárba került.

Az Ethereum-hálózat számos frissítése csökkentheti ezeket a díjakat.

Az első az EIP-1559 frissítés, egy olyan fejlesztés lenne, amely ethereumot éget el, ahelyett, hogy a bányászoknak adná. A július 14-én életbe lépő EIP-1559 csökkenteni kívánja a díjak volatilitását és ezáltal a költségeket.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A második ilyen frissítés az Ethereum 2.0. Ez különféle olyan funkciókat vezet be, amelyeknek csökkenteniük kellene a díjakat, de a megvalósításuk évekbe fog telni.

Ha az Ethereum 2.0-ra való frissítés túl sokáig tart, fennáll annak a kockázata is, hogy az alacsonyabb díjakat kínáló versenytársak megelőzik az ethereumot.

Olvastad már? A bitcoin dominanciája arra utal, hogy a 2017-es rali megismétlődhet

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!