Az Ethereum ára az elmúlt 24 órában 11%-kal emelkedett, és elérte a 2640 dolláros árfolyamot. A gyarapodás az elmúlt héten tapasztalt 24%-os növekedést koronázza meg.

Az Ethereum több olyan coint is magával emelt, amelyek az ő hálózatát használják. A legtöbb vezető decentralizált pénzügyi (defi) token is drágulásnak indult az elmúlt napok során.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Defi-növekedés

A Uniswap – amely 15,6 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel rendelkezik, és ezzel a legnagyobb defi-tokennek számít – 12%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában. A 27 dolláros árfolyamon a kriptopénz – amely a névadó decentralizált tőzsde irányítási protokolljának natív tokenje – közel 28%-kal emelkedett a múlt héten.

A Chainlink, a UNI legközelebbi versenytársa 13,4 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. Ma 15%-kal, az elmúlt héten pedig elképesztő 32%-kal nőtt az értéke. Jelenleg egyetlen LINK 31 dollárt ér.

Más defi-tokenek árfolyama is nőtt az mögöttünk álló hét nap során. Az Aave (AAVE) és a Maker (MKR) valamivel több mint 10%-kal nőttek az elmúlt napon, illetve rendre 6%-kal és 1%-kal az elmúlt hét napban.

Az egész piac profitál

Lehet, hogy a kriptopiac legnagyobb defi-tokenjei emelkednek, de nem ők az egyetlen kriptopénzek, amelyek ilyen jól teljesítenek a legutóbbi korrekciót követően.

A szénlábnyomával kapcsolatos megújult viták ellenére a bitcoin is megörvendeztette egy kicsit a befektetőit. A vezetp kriptopénz – jelenleg 36.900 dolláros árfolyamon – az elmúlt héten közel 6%-kal, az elmúlt 24 órában pedig 4%-kal emelkedett.

Az XRP – a piaci tőkeérték alapján hatodik legnagyobb kriptopénz – árfolyama az elmúlt napokban szintén megugrott. A Ripple által kibocsátott token most 1,02 dolláron áll, és ma 15%-kal, az elmúlt héten pedig 27%-kal nőtt.

Az XRP emelkedése valószínűleg annak tudható be, hogy a Ripple nemrég kisebb jogi győzelmet aratott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel szemben. 2020 decemberében indítottak pert a kriptovállalat ellen azzal a váddal, hogy a Ripple 1,3 milliárd dollárt gyűjtött össze az XRP nem regisztrált értékpapír-értékesítéssel történő eladásával.

Vasárnap a Ripple bírói jóváhagyással megakadályozta, hogy a szabályozóhatóság hozzáférjen az XRP jogi státuszát illető, a Ripple által kért vagy kapott tanácsadással kapcsolatos dokumentumokhoz.

(Forrás: Decrypt)

Olvastad már? Két indikátor szerint a bitcoin árfolyama még nem érte el az alját

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂