Kifulladtak a medvék, 3 indikátor szerint végéhez közeledhet a bitcoineladási hullám

-

Mivel a bitcoin árfolyama a bikás lendület új jeleit mutatja, a különböző on-chain mutatók adatai arra utalnak, hogy a jelenlegi eladási hullám a végéhez közeledik.
A Bitcoin a május 19-i, 42.600 dollárról 30.000 dollárra való zuhanását követően konszolidációs szakaszba lépett az árfolyam.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vezető kriptopénz gyorsan visszaszerezte veszteségeit, és a 40.000 dolláros szintet, de nem sikerült egyértelmű bullish kitörést felmutatnia ezen ellenállási szint fölött, és a cikk írásakor az árfolyam továbbra is 40.000 dollár alatt tartózkodik.
A bitcoin piacának legutóbbi árfolyammozgása a legjobb esetben is hullámzónak volt mondható, a kereskedők nem mutattak egyértelmű jelzést rövid távú irányultságukról.
Egyes elemzők azt jósolják, hogy ha a BTC/USD árfolyama nem nő 40.000 dollár fölé, akkor az elkövetkező napokban akár 20.000 dollárig is lecsökkenhetünk.
Érdekes módon azonban egy maroknyi on-chain indikátor másról árulkodik. Az egyik legérdekesebb tény, amely a Bitcoin bullish narratíváját erősíti az az, hogy a hosszú távú tulajdonosok és a felhalmozócímek több BTC-t vásároltak fel a legutóbbi áresés során.
Továbbá, a „Bitcoin: entitással korrigált SOPR” (elköltött kimenetek profitjának aránya) néven ismert metrika azt mutatja, hogy a piac legnagyobb része már nem veszteségesen adja el bitcoinjait.
Bitcoin: entitással korrigált SOPR. Forrás: Glassnode.

Eközben az on-chain adatok szerint csökkentek a tőzsdei tartalékok, ami azt jelzi, hogy a kereskedők a digitális eszközeiket hidegtárcákba vonták ki, vagy a jövedelmezőbb hozam érdekében a decentralizált pénzügyi (defi) likviditási poolokban helyezték el.
Bár a rövid távú perspektíva a medvék felé hajlik, a következő három on-chain mutató arra utal, hogy a Bitcoin árfolyama már túl lehet a lokális mélypontján.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Bitcoin: elköltött kimenetek kora

A bitcoin árfolyamának korrekciója háromféle reakciót eredményezett a spot piacon.
Az első a rövid távú kereskedők pánikszerű eladása volt, akik a veszteségük minimalizálása érdekében eladták a korábban vásárolt bitcoint – valószínűleg azért, mert a kriptovalutát a csúcs közelében vásárolták.
A második reakcióban a HODL-erek vettek részt, akik úgy döntöttek, hogy megtartják a meglévő bitcoin-készletüket.
Hosszú távú meggyőződést mutattak a Bitcoin bullish viselkedését támogató makrogazdasági fundamentumok – például az ultraalacsony kamatlábak, az államkötvények gyenge hozamai, az inflációs félelmek és az amerikai dollár csökkenő árfolyama – iránt, ami a HODL-erek számára vonzóvá tette az olyan fedezeti eszközöket, mint a Bitcoin.
A harmadik reakciót a HODL-erek és a felhalmozók váltották ki, a kereskedők ugyanis a bitcoin árfolyamcsökkenését kihasználva „kedvezményesen” vásároltak többet a kriptopénzből.
A különböző on-chain mutatók hatalmas kontrasztot mutatnak a rövid távú és a hosszú távú tulajdonosok által tartott bitcoin-tartalékok között az árzuhanás során.
Például az alábbi „Bitcoin: elköltött kimenetek korát” szemléltető diagramon látható, hogy a múlt héten nagyobb mennyiségű eladás érkezett a legfeljebb egy hete megvásárolt coinok felől.
Ezek a pénzek folyamatosan ki-be mozogtak a piacról, pontosan tükrözve a múlt heti nagyobb áringadozás állapotát.

Bitcoin elköltött kimenetek korcsoportja, 7 napos mozgóátlag. Forrás: Glassnode.

Eközben az egy és három hónap közötti, valamint a három és hat hónap közötti időszakban el nem költött coinok is gazdát cseréltek a közelmúltbeli árzuhanás során.
Azok a kereskedők, akik 1-6 hónapja tartottak bitcoint a tárcájukban, és májusban mozgatták azokat. Forrás: Glassnode.

A Glassnode egy másik, „Bitcoin: a hosszú távú tulajdonosok által birtokolt teljes készlet” elnevezésű metrikája azt mutatja, hogy a hosszú távú tulajdonosok – a több mint hat hónapja bitcoint birtokló entitások – lettek a legnagyobb haszonélvezői a rövid távú tulajdonosok által eladott tokeneknek.
A hosszú távú tulajdonosok által birtokolt bitcoinkészlet a májusi összeomlás közepette tovább nőtt. Forrás: Glassnode.

Az ügyfeleknek szóló heti jegyzetében Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója és a Pomp Investments alapítója elmondta:

„A hosszú távú tulajdonosok növelik a pozícióikat, a rövid távú tulajdonosok eladnak, a rövid távú kohorszba tartozó egyes entitások mostanra elérték a 155 napos küszöböt ehhez a mérőszámhoz, és most már a hosszú távú kohorszba tartoznak”.

Ez az eltérés a bitcoin árfolyamának hosszú távú stabilitására utal, mivel egyre több komolyabb tulajdonos foglal állást a folyamatban lévő makrogazdasági válsággal szemben.

Csökken a tőzsdék bitcoinegyenlege

A kriptovaluta-tőzsdék által birtokolt nettó bitcointartalékok is csökkentek az elmúlt hét napban, ami azt mutatja, hogy egyre kevesebb kereskedő akarja most eladni a bitcoinállományát.
A mérőszám tipikus kereskedési magatartásra utal. A kereskedők csak akkor helyeznek el bitcoint a tőzsdei tárcájukban, ha azt vagy fiatra akarják váltani, vagy más digitális eszközre akarják elcserélni. Ennek eredményeképpen a kereskedési platformokon lévő BTC-tartalékok emelkedésnek indulnak.

A tőzsdék bitcoin-tartalékai 14.207 BTC-vel csökkentek az elmúlt 7 napban. Forrás: Glassnode.

Ezzel szemben a BTC-kivonások magasabb mértéke a kereskedők azon döntését tükrözi, hogy megtartják a kriptovalutát.
Ez azt jelenti, hogy a bitcoin nem fog azonnali eladási nyomással szembesülni a spot piacon, amit a Glassnode legutóbbi mérései is mutatnak.

A Bitcoint felhalmozó címek és azok egyenlegei emelkednek

A felhalmozócímek száma és az ezeken belüli egyenlegek szintén emelkedésnek indultak. Olyan címet nevezünk felhalmozónak, amelyik legalább két BTC-beutalást kapott, de soha nem mozdította ki az eszközöket erről a címről.

A meggyőződéses Bitcoin-bikák az áresés során is folytatják a felvásárlásokat. Forrás: Glassnode.

Az elmúlt hét napban ezeknek a felhalmozócímeknek a száma megemelkedett, és 7430 új pénztárca került fel a listára.
Egy másik, a „Bitcoin: 0,01 – 0,1 egyenlegű entitások által birtokolt készlet” elnevezésű mérőszám azt mutatja, hogy az áresés során új felhasználók léptek be a Bitcoin-hálózatba. Emellett a 0,001 BTC és 1 BTC egyenleg közötti címek száma ezzel párhuzamosan nőtt, ami a lakossági érdeklődés folyamatos növekedését mutatja.
A 0,01-0,1 BTC-t birtokló tárcák száma az áresés során megugrott. Forrás: Glassnode.

Olvastad már? Két indikátor szerint a bitcoin árfolyama még nem érte el az alját

(Forrás: Cointelegraph)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!