A BNY Mellon Bitcoin-letétkezelőt indít Írországban

-

Írország központi bankja szerint a digitális eszközök elterjedése „nagy aggodalomra ad okot”.

Írország központi bankjának végrehajtója, Derville Rowland szerint a digitális eszközök növekvő népszerűsége „nagyon aggasztó” mondta el a Bloombergnek adott interjúban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Rowland, a jegybank pénzügyi részlegének igazgatója egy nappal azután szólalt meg, hogy a BNY Mellon bejelentette új dublini kriptovaluta-üzletágát, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális eszközök birtoklását és utalását – olvasható az ír Business Post oldalán.
Az új „Digitális Innovációs Központot” a központi bank fogja szabályozni, és letétkezelőként fog működni olyan digitális eszközökkel, mint a bitcoin, a nem helyettesíthető tokenek (NFT) és a központi banki digitális valuták (CBDC).
A bitcoin az év eleje óta körülbelül 30%-kal emelkedett, annak ellenére, hogy az elmúlt harminc napban 36%-ot zakózott, a környezeti és bányászati ​​problémák felvetődése miatt.
A kriptopiac növekvő népszerűsége és volatilitása nagyfokú óvatosságra intette a központi bankok vezetőit, így Andrew Bailey, a Bank of England kormányzója is felszólalt.
Bailey arra figyelmeztetett, hogy a kriptovalutáknak nincs belső értékük, és hogy csak abban az esetben vásároljunk, ha készen állunk elveszíteni a pénzünket.
Rowland megjegyzései azt mutatják, hogy Írország központi bankja óvatos megközelítést alkalmaz. „A kriptográfiai eszközök meglehetősen spekulatív, szabályozatlan befektetésnek számítanak” – mondta a Rowland, akinek osztálya hírhedt a szabálysértőkre kiszabott súlyos bírságok miatt.
Az írek azonban nem nagyon veszik figyelembe a bankárok tanácsát.
A Plum vagyonkezelő alkalmazás felmérése szerint az írek 92%-kal többet fektetnek a kriptovalutákba, mint a Nagy-Britanniában, Franciaországban és Spanyolországban élők.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

BNY Mellon tervei Írországban

A BNY Mellon az Egyesült Államok egyik legrégebbi bankja, amely 1994 óta van jelen Írországban.
Ez a világ legnagyobb letétkezelője, több mint 25 ezer milliárd dolláros kezelt vagyonnal büszkélkedhet, hírneve ellenére azonban nem jött ki túl jól eddig a kriptovalutákkal.
Tavalyi jelentések szerint 2016-ban több mint százmillió dollárt fektetett be a OneCoin nevű Ponzi-rendszerű átverésbe.

2021 februárjában viszont merész lépést tett a bank, amikor bejelentette, hogy ügyfelei nevében vállalja bitcoin és egyéb digitális eszközök tárolását és kezelését.

„Amikor a világ legnagyobb letétkezelője bejelenti, hogy a digitális eszközök számára is megnyitja szolgáltatásait, az piaci fordulópontnak tűnik” mondta akkor a Decryptnek Guy Hirsch, az eToro amerikai ügyvezető igazgatója.

Olvastad már? Az Ethereum 11%-os növekedése a defi-tokeneket is magával emelte

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!