Az angol Starling bank nem enged kriptót vásárolni

-

A bank elmondása alapján időlegesen felfüggesztették a kriptotőzsdékre való befizetés lehetőségét, mivel „pénzügyi bűncselekmények gyanúja áll fenn”.
A Revoluthoz hasonlóan működő angol neobank pedig aggodalommal figyeli a lehetséges jogsértéseket, így minden felhasználója számára visszautasítja a tőzsdékre való beutalást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Fogyasztóvédelmi okokból kénytelenek voltunk bevezetni ezt az időleges intézkedést, mivel néhány tőzsde esetén nagy eséllyel illegális pénzmozgások történnek. Ez nem csak a Starling problémája, valójában minden bankot érint.”
A szóvivő nem nyilatkozott bővebben, hogy mikor oldják majd fel a tiltást, de annyit tudni lehet, hogy „új ellenőrzési protokollt akarnak létrehozni a kriptóhoz köthető tranzakciókhoz”.
A bank azt letisztázta, hogy egyelőre csak a befizetések vannak tiltólistán, a kriptotőzsdékről a Starling számláira a felhasználók bármikor kiutalhatnak.
A Starling 2014 óta működik, akkor alapították meg az Egyesült Királyságban. Több más neobank is van az országban, de ezek egyike sem hozott hasonló intézkedést.
A Barclays is úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy engedélyezik a tőzsdei beutalásokat, és a felhasználói jelzések alapján a Monzo is problémamentesen működik.
A NatWest sem alkalmaz semmilyen tiltást, de náluk figyelmeztetést kaptak az ügyfelek, hogy „irreálisan nagy profitot kínáló kriptokereskedők” léphetnek velük kapcsolatba, legyenek óvatosak.

Azt a tanácsot adják mindenkinek, hogy a kriptoiparral a teljesen szabályozott cégeken keresztül lépjenek kapcsolatba.
A szigetországban jelenleg mindössze öt ilyen vállalat működik, a Ziglu, a Digivault, az Archax és a Gemini két európai üzletága.
Ezeken kívül jelenleg 167 kriptós cég van, amely beadta a kérelmet az engedélyekhez, de a helyi pénzügyi felügyelet szűrőjén még nem mentek át.

Olvastad már? Öthavi mélyponton vannak az Ethereum tranzakciós díjai

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!