Az Ethereum (ETH) ára a 3900 dollár alatt küszködik

-

Ahogy az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) késlelteti a már elfogadott spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF) végleges bevezetését, az Ethereum középtávú bikás kilátásai fokozatosan elhalványodtak.

A nagy tőkeértékű altcoin az elmúlt két hetet korrekciós üzemmódban töltötte, miután a 3.900 dollár körüli hatalmas ellenállási szinttel szembesült.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ebből adódóan a rövid távú medvés hangulat további Ethereum korrekciót indíthat el a nagy hatású hírek közepette.

A kriptopiac különösen a Fed szerdai kamatláb és fogyasztói árindex (CPI) adatait várja türelmetlenül.

Emellett a várható amerikai kamatcsökkentések bikaként érzékelhetőek a kriptopénz-iparág számára, még inkább azután, hogy az Európai Központi Bank (EKB) 4 százalékról 3,75 százalékra csökkentette kamatlábát.

Az Ethereum bálnák fokozzák a láncon belüli aktivitást

A spot Ethereum ETF-ek történelmi jelentőségű jóváhagyását követően az Egyesült Államokban és Hongkongban, több on-chain adatelemző cég azt bizonyítja, hogy a mély zsebű befektetők megduplázzák az Ethereumot.

A BlackRock máris 10 millió dollárral vetette be spot Ether ETF-jét, ami jóval magasabb, mint a spot BTC ETF-je.

ethereum
Forrás: X

A Glassnode on-chain adatai szerint a legalább 10k ETH-t birtokló Ethereum-címek száma az elmúlt három hétben 3 százalékkal nőtt.

Középtávú árcél az Ethereumnak

A népszerű elemző, alias Crypto Patel szerint az Ethereum árfolyama az amerikai dollárral szemben továbbra is egy párhuzamos bikás zászlón belül kereskedik, anélkül, hogy bármelyik oldalon egyértelmű kitörés lenne.

ethereum
Forrás: X

Így a kriptoelemző arra számít, hogy az Ethereum ára akár 3.152 dollárig is eshet, ha a 3.650 dollár körüli támaszszint nem tart ki.

A kriptoelemző bikás szempontból 6 és 7 ezer dollár közötti célt tűzött ki, ha a 3.150 dollár körüli támaszszint kitart és az altcoin hamarosan 4.000 dollár fölé emelkedik.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mega Dice: Az izgalmas szerencsejáték-ökoszisztéma 1.5 millió dollár felé menetel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!