Az Ethereum 2000 dollárra való visszapattanás szélén állhat?

-

Az Ethereum (ETH) az alacsony volatilitás és az árfolyam visszalépés időszakának átvészelése után most egy kritikus ponton állt, ami egy potenciális forgatókönyvet mutat a visszapattanásra. Ez volt a koreai elemző Sunmoon véleménye.

Sunmoon szerint az ETH árfolyamcsökkenését általában a nyílt érdeklődés növekedése követi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piaci hangulat és az árfolyam erősségének meghatározására szolgáló mutatónak a nyitott érdeklődés a résztvevők által egy kereskedési nap végén tartott nyitott kontraktust veszi figyelembe.

Ismétlődő minták

Sunmoon a CryptoQuant-on közzétett elemzésében megjegyezte, hogy a nyitott érdeklődés csökkenésének követése történelmileg az ETH árfolyamának fellendüléséhez vezet.

És ez volt a dolgok jelenlegi állása. Továbbá az elemző úgy vélekedett,

„Ha az Ethereum árfolyammozgása továbbra is korlátozott marad, akkor egy rövid távú felpattanás lehetséges”.

Forrás: CryptoQuant

Mivel az ETH árfolyama az 1825 dolláros szint körül mozog, ez a megfigyelés szükséges lehet ahhoz, hogy felmérjük, vajon az altcoin készen áll-e a 2000 dolláros szintről a magasabb területre való felemelkedésre.

Az egyik olyan mérőszám, amely további betekintést nyújt ebbe, a Short Term Holder NUPL.

Ez a mérőszám a rövid távú befektetők viselkedését veszi figyelembe egy 155 napos időszak környékén.

A nettó nem realizált profit/veszteség (NUPL) segítségével a metrika azonosítani tudja, hogy a piaci szereplők a bizakodás, a megtagadás, az optimizmus vagy az eufória állapotában vannak.

A cikkírása idején a Short Term Holder NUPL azt jelezte, hogy a szélesebb piac a bizakodás (narancssárga) állapotában volt.

Ez azt jelenti, hogy az átlagos ETH-tulajdonosok áremelkedésre vágynak.

A legtöbben azonban nem vettek részt intenzív vásárlásokban, hogy kívánságukat valóra váltsák. Hacsak a vásárlási nyomás nem növekszik, az ETH továbbra is konszolidálódhat.

Forrás: Glassnode

A bikás kereskedőknek óvatosnak kell lenniük

Mi a helyzet a kereskedőkkel? Nos, a finanszírozási arányból származó jelek azt sugallták, hogy a kereskedők bikásan állnak az ETH árfolyamához.

A finanszírozási ráták az állandó szerződéses pozíciókat tartó kereskedők között rendszeresen fizetett összegeket jelentik.

Ha a finanszírozási ráta pozitív, az azt jelenti, hogy a kereskedők bikásak. Továbbá ez azt is jelenti, hogy a longok a shortok számára finanszírozási díjat fizetnek a pozícióik nyitva tartásáért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel szemben a negatív finanszírozási ráta azt jelenti, hogy a short pozíciók dominálnak.

Ezért a 0,009%-os finanszírozási ráta azt sugallja, hogy a kereskedők hasonlóan vélekednek, mint a rövid távú tulajdonosok.

A tőzsdei beáramlás azonban akadályt jelenthet az ETH potenciális 2000 dollárig történő emelkedésének.

Emellett a tőzsdei beáramlás a nem tőzsdei tárcákból a tőzsdei tárcákba átkerülő eszközök számát méri.

A mérőszám növekedése általában támogatja a potenciális eladást. Míg a csökkenés a hosszú távú megtartásra vonatkozó lehetséges döntést feltételezi.

ethereum
Forrás: Santiment

A cikkírás idején az ETH tőzsdei beáramlása 57.700-ra ugrott. Ha a tőzsdei beáramlás továbbra is meghaladja a kiáramlást, akkor az ETH potenciális emelkedése 2000 dollárig nehezen kivitelezhető.

Olvastad már? A Binance coin akár 30%-ot is zuhanhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!