Breaking: A Valkyrie benyújtotta az Ethereum ETF-et

-

A Valkyrie vagyonkezelő cég augusztus 16-án benyújtotta az Ethereum Futures ETF-et az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez.

A Valkyrie vagyonkezelő cég Ethereum Futures tőzsdén kereskedett alapot (ETF) nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az augusztus 16-i dokumentumok szerint a kérelem kiegészíti a vállalat korábbi lépését, hogy a szabályozóval összhangban megváltoztassa befektetési stratégiáját egy Bitcoin határidős ETF-re.

A kérelem szerint az alap nem fog közvetlenül az Etherbe befektetni, hanem számos Ether futures kontraktust igyekszik majd megvásárolni.

Az Ether az Ethereum blokklánc natív tokenje, amelyet a decentralizált hálózaton belüli peer-to-peer tranzakciókra használnak.

„Az Ether fizetőeszköznek vagy digitális árucikknek tekinthető, attól függően, hogy konkrét tranzakciókban milyen konkrét felhasználásra kerül. Az Ether csereeszközként vagy elszámolási egységként is használható” – olvasható a dokumentumban, hozzátéve, hogy „bár az Egyesült Államokban és a külföldi piacokon számos nagy és kis kiskereskedő elfogadja az Ether-t fizetési formaként, az Ether kereskedelmi és kiskereskedelmi fizetésekhez való felhasználása viszonylag korlátozott. Hasonlóképpen, az ether értékmegőrzőként is használható […], bár jelentős áringadozással járó időszakokat élt meg”.

Az Ether Futures-be történő befektetések mellett az ETF a fennmaradó eszközeit közvetlenül készpénzbe, készpénzjellegű eszközökbe vagy kiváló minőségű értékpapírokba fekteti, amelyek közé tartoznak az amerikai kormány által kibocsátott bankjegyek, váltók és kötvények, valamint pénzpiaci alapok és vállalati hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok.

A Valkyrie kérelme szerint az Ether határidős kontraktusokba történő ETF-befektetés havi 8000 kontraktusra lesz korlátozva, a Chicagói Kereskedelmi Tőzsde (CME) által meghatározott pozíciólimiteknek megfelelően.

A határidős ügyletek olyan szabványosított megállapodások, amelyek egy eszköz meghatározott jövőbeli áron történő vételére vagy eladására irányulnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jóváhagyás esetén a befektetők az ETF-en keresztül lehetőségük lesz az éter határidős áraira fogadni.

A Cointelegraph korábban arról számolt be, hogy legalább hat másik nagy vagyonkezelő is hasonlóan kérelmezte, hogy Ether Futures ETF-et kínáljon az amerikai ügyfeleknek, köztük a Grayscale, a VanEck, a Bitwise, a Volatility Shares, a ProShares és a Round Hill Capital.

A kérelmek hullámát nagy várakozások előzik meg, hogy az amerikai hatóságok hamarosan jóváhagyják az országban a spot Bitcoin ETF-et, több befektetési cég is szabályozási zöld lámpát kér, köztük a Wall Street óriásai, a Black Rock és a Fidelity.


Olvastad már? A Cardano tulajdonosoknak meg kell érteniük ezt az új koncepciót

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!