Az ETH bálnák érdeklődést kezdenek mutatni

-

Az Ethereum (ETH) által az utóbbi időben tapasztalt volatilitás ellenére az elmúlt napokban érezhetően emelkedett az altcoin árfolyama.

A bálnák közelmúltbeli viselkedése is alátámasztotta ezt az érvelést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bálnák megmozdulnak

A Lookonchain szerint egy jelentős bálna 12.600 ETH-t, azaz 29 millió dollárnak megfelelő összeget vont ki a Binance (BNB) számlájáról.

Ami lenyűgöző, hogy ez a bálna az elmúlt héten összesen 19.980 ETH-t, azaz 46 millió dollárt vett ki.

Az ilyen jelentős pénzmozgásokat a nagy tulajdonosok részéről gyakran pozitívan értékelik az ETH számára, jelezve a befektetők potenciális bizalmát, ami pozitívan befolyásolhatja az altcoin árfolyamát.

Az ETH jelentős mennyiségének néhány nagy tulajdonos kezében történő koncentrációja azonban fokozott piaci manipulációhoz és volatilitáshoz is vezethet.

Amennyiben ezek a bálnák úgy döntenek, hogy egyszerre eladják a birtokuk jelentős részét, az gyors áresést indíthat el, ami pánikszerű eladásokat okozhat a kisebb befektetők körében, és súlyosbíthatja a piaci instabilitást.

Így, bár a bálnák felhalmozódása kezdetben bikás hangulatot jelezhet, egyúttal a hirtelen és hatásos piaci mozgásokkal szembeni sebezhetőség elemét is magában hordozza.

Az ETH árát megvizsgálva

A cikkírás idején az ETH árfolyama 2286 dolláron állt, és az elmúlt 24 órában 0,8%-kal csökkent az árfolyama.

Az ETH árfolyamának megugrása azonban nem volt elég jelentős ahhoz, hogy megfordítsa az ETH csökkenő trendjét.

A hálózat növekedése is zuhant az elmúlt 24 órában, ami azt mutatja, hogy az új címek kezdték elveszíteni érdeklődésüket az ETH iránt. Ez a visszaesés hatással lehet a token likviditására és a piaci keresletre is.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Az Ethereum sebessége is csökkenést tapasztalt ebben az időszakban, ami az ETH kereskedési gyakoriságának csökkenését jelzi.

Az alacsonyabb sebesség a rövid távú kereskedési érdeklődés hiányára utalhat, ami potenciálisan hatással lehet az Ethereum áringadozására és általános piaci dinamikájára.

eth
Forrás: Santiment

Az Ethereum-hálózat állapotára térve azt láttuk, hogy a hálózat költségei változatlanok maradtak.

Ugyanakkor a hálózaton előforduló NFT-kereskedések összességében csökkentek.

eth
Forrás: Santiment

Olvastad már? A felezés után ritkábbá válik a bitcoin az aranynál is

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!