Az emelkedő NFT kereskedések a piac élénkülését jelentik?

-

Az NFT-k, mint a jelenlegi piac számos egyéb eszköze, az utóbbi időben jelentős értékcsökkenésen mentek keresztül.

Helyzetük azonban egyesek számára még borzalmasabbnak tűnt, és néhány szakértő szerint ez a visszaesés a vég kezdetét jelentheti ennek a bizonyos kategóriának.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kereskedési volumen közelmúltbeli növekedése mégis segíthet eloszlatni ezeket az aggodalmakat?

Az NFT-k napi forgalma emelkedik

A Hildobby által készített Dune Analytics grafikon adatai szerint az NFT-k napi kereskedési volumene október 23-án 11,5 millió fölé emelkedett.

Bár ez önmagában nem tűnhet figyelemre méltó hírnek, a kereskedési volumen alakulása lényeges összefüggést biztosít.

A napi kereskedési grafikon közelebbi vizsgálata a kereskedési volumen egyértelmű csökkenését mutatta az elmúlt hónapokban, ami aggodalmakat keltett az NFT-iparág életképességével kapcsolatban.

nft
Forrás: Dune Analytics

Mindazonáltal a kereskedési volumen közelmúltbeli fellendülése kétségbe vonja az NFT-k feledésbe merülésének elképzelését, legalábbis egyelőre.

A volumenstatisztikák továbbá rávilágítottak a két nagy NFT-piactér tartós dominanciájára is.

Az OpenSea és a Blur dominál

Ha belemerülünk a kereskedelmi volumenek bontásába, nyilvánvalóvá válik, hogy a Blur és az OpenSea megelőzte a többi piacteret a kereskedési aktivitás tekintetében.

Nevezetesen, a Blur lenyűgöző napi 8 millió NFT-kereskedést regisztrált, míg az OpenSea és annak professzionális verziója együttesen több mint 2,5 millió kereskedést bonyolított le.

A kereskedők grafikonjait közelebbről megvizsgálva azonban kiderült, hogy az OpenSea több aktív kereskedővel rendelkezett az elmúlt héten, mint a Blur.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum és a Solana uralja az eladási volument

A Cryptoslam adatai szerint az elmúlt 24 órában az NFT értékesítési volumenét elsősorban két blokklánc uralta.

Az Ethereum (ETH) több mint 8,3 millió dolláros tranzakcióval az értékesítési volumen vezetőjének bizonyult, őt követte a Solana (SOL) több mint 1 millió dolláros forgalommal.

Emellett a Cryptoslam adatai azt mutatták, hogy a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és a Mutant Ape Yacht Club (MAYC) állt a 24 órás értékesítési volumen élén.

A sajtómunkák időpontjáig a BAYC kollekciója több mint 2 millió dolláros forgalmat generált, míg a MAYC 750.000 dollárt meghaladó forgalmat könyvelhetett el.

Olvastad már? A Solana ismét az FTX előtti szinteken kereskedik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!