Az emelkedő NFT kereskedések a piac élénkülését jelentik?

-

Az NFT-k, mint a jelenlegi piac számos egyéb eszköze, az utóbbi időben jelentős értékcsökkenésen mentek keresztül.

Helyzetük azonban egyesek számára még borzalmasabbnak tűnt, és néhány szakértő szerint ez a visszaesés a vég kezdetét jelentheti ennek a bizonyos kategóriának.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kereskedési volumen közelmúltbeli növekedése mégis segíthet eloszlatni ezeket az aggodalmakat?

Az NFT-k napi forgalma emelkedik

A Hildobby által készített Dune Analytics grafikon adatai szerint az NFT-k napi kereskedési volumene október 23-án 11,5 millió fölé emelkedett.

Bár ez önmagában nem tűnhet figyelemre méltó hírnek, a kereskedési volumen alakulása lényeges összefüggést biztosít.

A napi kereskedési grafikon közelebbi vizsgálata a kereskedési volumen egyértelmű csökkenését mutatta az elmúlt hónapokban, ami aggodalmakat keltett az NFT-iparág életképességével kapcsolatban.

nft
Forrás: Dune Analytics

Mindazonáltal a kereskedési volumen közelmúltbeli fellendülése kétségbe vonja az NFT-k feledésbe merülésének elképzelését, legalábbis egyelőre.

A volumenstatisztikák továbbá rávilágítottak a két nagy NFT-piactér tartós dominanciájára is.

Az OpenSea és a Blur dominál

Ha belemerülünk a kereskedelmi volumenek bontásába, nyilvánvalóvá válik, hogy a Blur és az OpenSea megelőzte a többi piacteret a kereskedési aktivitás tekintetében.

Nevezetesen, a Blur lenyűgöző napi 8 millió NFT-kereskedést regisztrált, míg az OpenSea és annak professzionális verziója együttesen több mint 2,5 millió kereskedést bonyolított le.

A kereskedők grafikonjait közelebbről megvizsgálva azonban kiderült, hogy az OpenSea több aktív kereskedővel rendelkezett az elmúlt héten, mint a Blur.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum és a Solana uralja az eladási volument

A Cryptoslam adatai szerint az elmúlt 24 órában az NFT értékesítési volumenét elsősorban két blokklánc uralta.

Az Ethereum (ETH) több mint 8,3 millió dolláros tranzakcióval az értékesítési volumen vezetőjének bizonyult, őt követte a Solana (SOL) több mint 1 millió dolláros forgalommal.

Emellett a Cryptoslam adatai azt mutatták, hogy a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és a Mutant Ape Yacht Club (MAYC) állt a 24 órás értékesítési volumen élén.

A sajtómunkák időpontjáig a BAYC kollekciója több mint 2 millió dolláros forgalmat generált, míg a MAYC 750.000 dollárt meghaladó forgalmat könyvelhetett el.

Olvastad már? A Solana ismét az FTX előtti szinteken kereskedik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!