A Bitcoin ETF „elkerülhetetlen”, mondja a korábbi SEC vezetője

-

A CNBC „Last Call” című műsorával nemrégiben folytatott beszélgetésében Jay Clayton, a SEC korábbi elnöke bizakodását fejezte ki a Bitcoin ETF közelgő jóváhagyásával kapcsolatban, és ezt az érzést a korábban a kriptopénzeket sújtó szabályozási aggályok megoldásának tulajdonította.

A CNBC „Last Call” című műsorának nemrégiben adott interjújában Jay Clayton, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság korábbi főnöke úgy vélekedett, hogy a Bitcoin tőzsdén kereskedett alap jóváhagyása „elkerülhetetlen”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Azért mondtam, hogy elkerülhetetlen, mert sok kérdésre, amely a Bitcoin ETF útjában állt, sok tapasztalt fél és sok szabályozó megelégedésére választ kaptunk”.

A legfontosabb kérdések

Az interjú során a SEC korábbi elnöke több olyan kérdést is megnevezett, amelyek akadályozták egy spot Bitcoin ETF jóváhagyását.

Clayton rámutatott arra a tényre, hogy a Bitcoin-kereskedés több mint 95%-a korábban a „wash trading”-nek vagy a manipulatív kereskedés más formáinak tulajdonítható. Ráadásul jó minőségű adatok „nem igazán álltak rendelkezésre”.

Az egyik ilyen, jelentős figyelmet kiváltó jelentést a Bitwise Asset Management adta ki 2019 márciusában.

Ebben a jelentésben a Bitwise azt javasolta, hogy a nem szabályozott tőzsdéken bejelentett Bitcoin-kereskedelmi volumen akár 95%-a hamis vagy washing tradingre vezethető vissza.

A vállalat a Bitcoin ETF-re vonatkozó kérelmezési folyamat részeként mutatta be megállapításait a SEC-nek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezen túlmenően a pénzmosás elleni küzdelemmel, a know-your-customer (KYC) szabályokkal és más kérdésekkel kapcsolatban is felmerültek kérdések.

Most azonban a korábbi szabályozó úgy véli, hogy a Bitcoin-piac megérett. „Ezek közül sok mindenre választ kaptunk” – mondta Clayton.

Olvastad már? Bitcoin árfolyam-előrejelzés – Kiyosaki és Saylor szerint továbbra is bullish lendület várható

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!