A BlockFi kilábal a csődből és megnyitja a pénztárca kivonását

-

A BlockFi bejelentette, hogy lehetővé teszi mind az amerikai, mind a nemzetközi felhasználók számára a kifizetési kérelmek benyújtását.

A BlockFi kriptohitelezési platform kikerült a csődből és készen áll arra, hogy visszafizesse néhány hitelezőjét – derül ki egy október 24-i blogbejegyzésből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kifizetések „jelenleg szinte minden pénztárca tulajdonosok számára elérhetőek” – áll a bejegyzésben, hozzátéve, hogy a Blockfi Interest Account (BIA) és a Loan ügyfelek 2024 elején tudnak majd kivenni bizonyos összegeket.

A bejegyzés szerint a BlockFi csődből való kilábalása azt jelenti, hogy most már megpróbálhatja visszaszerezni az eszközöket más cégektől, amelyekről úgy ítéli meg, hogy tartoznak neki.

Ezek közé tartozik az olyan csődbe ment kriptoplatformok, mint a Three Arrows Capital (más néven „3AC”) és az FTX. A cég emellett folytathatja a hitelezői között az eszközök szétosztását és a követelések feldolgozását.

A csapat utasította a BlockFi-n lévő eszközökkel rendelkező pénztárca tulajdonosokat, hogy jelentkezzenek be az alkalmazásba, és nyújtsanak be kivonási kérelmet, ami lehetővé teszi a csapat számára a kivonás feldolgozását.

Ami a BIA és a Loan ügyfeleket illeti, a BlockFi közölte, hogy a csődtervnek megfelelően felkészül az első kifizetésekre. Várhatóan 2024 elején kerül sor az első kifizetésekre.

Ezt követően további kifizetésekre kerül sor, de a kiosztott pénzeszközök összege többek között attól függ majd, hogy a BlockFi sikerrel jár-e az FTX csődperében.

A BlockFi egy kriptohitelezési platform volt, amely először 2022 közepén ütközött likviditási problémákba, amikor a Terra stablecoin összeomlott.

Akkoriban az FTX 400 millió dolláros hitelkerettel mentette meg a platformot. Az FTX ezt követően novemberben csődbe ment, magával rántva a BlockFit is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Augusztus 17-én egy amerikai bíróság elrendelte, hogy a BlockFi-nek engedélyezik az amerikai székhelyű pénztárca tulajdonosok visszafizetését, mivel a csődbíróság jóváhagyta a vállalat felszámolására és a hitelezők visszafizetésére vonatkozó tervet.

A bíróság azonban nem engedélyezte, hogy az amerikai ügyfelek ekkor kivonulhassanak.

A jelenlegi BlockFi Wallet visszavonási GYIK tartalmaz egy frissítést, amely szerint a nemzetközi felhasználók most már visszavonhatják a pénzüket.

Olvastad már? A Solana ismét az FTX előtti szinteken kereskedik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!