Nagyot csökkent a bitcoin ATM-ek száma idén

-

2023-ban jelentős mértékű visszaesést láthatunk a kriptopénzes ATM-ek számában, a leállítások világszerte megfigyelhetők.

Utoljára 2021-ben működött ennyi készülék, ez derül ki a CoinATMRadar számaiból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A mindenkori csúcsot figyelembe véve mára több ezer készüléket állítottak le, és a legtöbbjük idén került ki a piacról.

A jelenlegi adatok alapján most nagyjából 32 ezer ATM működik, a CoinATMRadar ennyiről tud, ez viszont komoly csökkenésnek számít az eddigi rekordhoz képest, amelyet 2022 augusztusában ért el a kriptoipar, 39.353 darab készülékkel.

ATM
Forrás: coinatmradar.com

Ez alapján tehát látható, hogy összesen majdnem 7 ezer gépet szereltek le, ennyit vont ki a forgalomból az üzemeltetője.

Idén március számított a második legkeményebb hónapnak, ebben az időszakban 3500 gépet inaktiváltak, az első helyen pedig az idei július áll, több, mint 4000 leszereléssel.

A márciusi leállítási hullámot követve április és május esetén is egy kisebb felugrást lehetett tapasztalni, és ez a lassú növekedés július után is kitartott.

Októberre ismét megemelkedett a telepítések száma, bár még így sem kerültük vissza a nyár előtti szintre.

ATM
Forrás: coinatmradar.com

A tavalyi csúcshoz képest még mindig több ezer gép hiányzik, és az összes üzemelő ATM száma annyi, mint 2021 novemberében.

A cégek közül továbbra is a Bitcoin Depot az első számú szereplő a piacon, a gépek 19,3%-a az ő kezelésükben van.

Ez most 6306 készüléket jelent. A második helyen a Coinflip áll, 4017 géppel, a harmadik helyen pedig a Bitstop. náluk 2753 gép van, a lista következő helyein pedig a Rockitcoin, a Coinhub, és az Athena Bitcoin következik.

Az ATM-ek legnagyobb része kizárólag bitcoinnal működik, 18141 viszont más kriptopénzeket is támogat.

A legnépszerűbbnek az LTC, ETH, és a BCH számít a bitcoin után. Néhány ezer gépen a Tether stablecoinja, az USDT is elérhető, és 2200 van, amelyik USDC-t is kínál.

2022 augusztusa óta 16%-kal esett vissza az ATM-ek száma, mostanra viszont szerencsére 800 darabbal többet használatunk, mint az idei nyári mélyponton.


Olvastad már? Az utasoktól lopnak pénzt az amerikai reptéri rendőrök

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!