Nagyot csökkent a bitcoin ATM-ek száma idén

-

2023-ban jelentős mértékű visszaesést láthatunk a kriptopénzes ATM-ek számában, a leállítások világszerte megfigyelhetők.

Utoljára 2021-ben működött ennyi készülék, ez derül ki a CoinATMRadar számaiból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A mindenkori csúcsot figyelembe véve mára több ezer készüléket állítottak le, és a legtöbbjük idén került ki a piacról.

A jelenlegi adatok alapján most nagyjából 32 ezer ATM működik, a CoinATMRadar ennyiről tud, ez viszont komoly csökkenésnek számít az eddigi rekordhoz képest, amelyet 2022 augusztusában ért el a kriptoipar, 39.353 darab készülékkel.

ATM
Forrás: coinatmradar.com

Ez alapján tehát látható, hogy összesen majdnem 7 ezer gépet szereltek le, ennyit vont ki a forgalomból az üzemeltetője.

Idén március számított a második legkeményebb hónapnak, ebben az időszakban 3500 gépet inaktiváltak, az első helyen pedig az idei július áll, több, mint 4000 leszereléssel.

A márciusi leállítási hullámot követve április és május esetén is egy kisebb felugrást lehetett tapasztalni, és ez a lassú növekedés július után is kitartott.

Októberre ismét megemelkedett a telepítések száma, bár még így sem kerültük vissza a nyár előtti szintre.

ATM
Forrás: coinatmradar.com

A tavalyi csúcshoz képest még mindig több ezer gép hiányzik, és az összes üzemelő ATM száma annyi, mint 2021 novemberében.

A cégek közül továbbra is a Bitcoin Depot az első számú szereplő a piacon, a gépek 19,3%-a az ő kezelésükben van.

Ez most 6306 készüléket jelent. A második helyen a Coinflip áll, 4017 géppel, a harmadik helyen pedig a Bitstop. náluk 2753 gép van, a lista következő helyein pedig a Rockitcoin, a Coinhub, és az Athena Bitcoin következik.

Az ATM-ek legnagyobb része kizárólag bitcoinnal működik, 18141 viszont más kriptopénzeket is támogat.

A legnépszerűbbnek az LTC, ETH, és a BCH számít a bitcoin után. Néhány ezer gépen a Tether stablecoinja, az USDT is elérhető, és 2200 van, amelyik USDC-t is kínál.

2022 augusztusa óta 16%-kal esett vissza az ATM-ek száma, mostanra viszont szerencsére 800 darabbal többet használatunk, mint az idei nyári mélyponton.


Olvastad már? Az utasoktól lopnak pénzt az amerikai reptéri rendőrök

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!