Az utasoktól lopnak pénzt az amerikai reptéri rendőrök

-

Nemrégiben keltett feltűnést egy műsor, amelyben az atlantai repülőtér rendőreit figyelték meg a riporterek, ahogyan elméletileg a munkájukat végeznék.

Az utasokat rendszeresen átkutatták, anélkül, hogy igazolták volna magukat, mint hatósági személyek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy ismert filmrendező, Tabari Sturdivant is hasonlóról számolt be, mikor egy ügynök a Delta légitársaság emberének adta ki magát, majd úgy igazoltatta a rendezőt.

„Odajött, és a személyimet kérte. Nem mondta, hogy kicsoda, de azt hittem, a légitársasághoz tartozik, mivel a Delta igazolványát viselte magán. Odaadtam a papírjaimat, és persze semmi gyanúsat nem találhattak volna, de egyből kérdezgetni kezdett, hogy be vagyok-e tépve, van-e nálam kábítószer, vagy készpénz.”

Amerikában létezik az úgynevezett engedély nélküli lefoglalás, így nevezik azt, amikor a hatóságok törvényellenesen ellopják az állampolgárok, lakosok pénzét vagy értéktárgyait.

Ez Alkotmányellenes, hiszen az kimondja, hogy indok nélkül még igazoltatást és motozást sem lehet végezni.

A műsorban a kommentátorok azt is egyértelművé tették, hogy ez a gyakorlat a hatóságok részéről nem csak a munkaadóik, az állampolgárok jogait sérti, de nagy része van abban is, hogy a lakosság már alig bízik a hatóságokban.

A hatóságok rendszeresen követnek el fegyveres rablást, és rengeteg alkalommal veszik el másoktól a pénzüket, értékeiket.

A DEA, a kábítószer-ellenes hatóság hosszú lajstrommal rendelkezik a vasútállomásokon végzett illegális lefoglalásokról, amely hasonlóan zajlik, mint amit a reptéren is elkövettek.

2021-ben pedig az FBI lopott el nagyjából 86 millió dollárt lakossági bankszéfekből Beverly Hillsben, bármiféle bírósági végzés nélkül.

A sajtóinformációk alapján az elmúlt 10 évben az amerikai hatóságok összesen nagyjából 4 milliárd dollárnyi készpénzt loptak el a lakosoktól.

Az Igazságügy-minisztérium adataiból kiderül, hogy ebből körülbelül 65 ezer esetet a DEA követett el, amely a teljes érték 81%-át, 3,2 milliárd dollárt jelent.

A hírműsorokban arra is rávilágítanak, hogy a hasonló, napvilágra került esetek mindössze a töredékét jelenthetik a valóságnak.

Az egyik külön kiemelt terület a Clayton County Police körzete, ahol rekordszámú esetben rabolták ki a lakosokat a rendőrök és a DEA ügynökei, lefoglalásnak nevezve a folyamatot, de bármiféle letartóztatás vagy bírósági végzés nélkül.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2023-ban már gyanúsnak tekintik azt, ha valaki nagyobb mennyiségű készpénzzel rendelkezik, még akkor is, ha igazolni tudja annak a tiszta eredetét.

A jogászok és a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a hatóságok törvénytelen, bármiféle indok nélküli pénz-lefoglalásai felkavaró trendet jelentenek.

Olvastad már? TFS Token: 5 rendkívüli iGaming előnye

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!