Az eltűnt IDAX vezérigazgatóról szóló hírek igazak

-

Az International Digital Asset Exchange (IDAX) elismerte azokat a híreket, melyek szerint vezérigazgatója eltűnt, és magával vitte a hidegtárcák kulcsait is.

Az eltűnt vezérigazgatóról szóló hírek igazak

Az IDAX váltó kezdetben azt állította, hogy mindössze egy karbantartásról van szó, a Weibo.com-on viszont már megjelentek olyan pletykák, amelyben az alkalmazottak állították, hogy a CEO eltűnt.

Egy korábbi megjegyzésben a váltó megpróbálta lenyugtatni a kedélyeket – végül mégis be kellett ismernie a kialakult helyzetet.

„Amióta, hogy november 24-én beszámoltunk az esetről, az IDAX Global vezérigazgatója ismeretlen okokból eltűnt, és azóta nem jelentkezett.”

Ezen okokból azon hidegtárcákhoz való hozzáférés, amelyen az IDAX teljes kriptoegyenlege volt, lehetetlenné vált. A pénzbehelyezési és -felvételi funkciók nem működnek” – derül ki az új jelentésből.

A pénzfelvételi gondokat korábban azzal magyarázták, hogy az IDAX épp kivonulóban volt Kínából, a pénzkivételi kérelmek pedig várakoznak.

Most azonban úgy néz ki, hogy a váltó lett az emberi tényezőből eredő lopás legújabb áldozata. A CEO eltűnése napokkal azután történt, hogy a kínai hatóságok bejelentették a helyi kriptováltókkal kapcsolatos irányelveiket.

Lei Guorong, az IDAX Global társalapító-vezérigazgatója most a váltó összes privát kulcsát kezeli. A piaci szereplő nem határozta meg az elidegenített digitális eszközök mennyiségét.

Az IDAX Pro weboldala továbbra is mutatja kereskedési tevékenység jeleit, de innen is érkeztek problémákra utaló jelentések.

A CoinMarketCap kockázatos besorolással látta el az IDAX-ot a pénzfelvételi gondok miatt.

Az exit scammel nő a 2019-es csalások össznagysága

A szituáció arra utal, hogy exit scamről van szó, akárcsak az Upbit 342 ezer etheres lopása eseténben. Korábban a Gate.io-ról is jelentek meg hasonló híresztelések, ezeket azonban a váltó elutasította. Az IDAX-rablás egyike azon kevés esetek egyikének, amikor a vezérigazgató saját cégét lopta meg.

A váltó eddig mindössze annyit jelentett ki, hogy továbbra is kutatják a szituációt, a felhasználók kártalanításáról azonban nem írtak semmit.

Az eset QuadrigaCX év elején bekövetkezett botrányára hasonlít. A váltó privát kulcsai állítólag csak egyetlen notebookról voltak elérhetők, amely a vezérigazgató tulajdonában állt.

Azután, hogy kiderült, miszerint az egyik legrégibb váltó potenciálisan elveszítette a felhasználók kriptóihoz, valamint az Idax tokenhez való hozzáférést, a natív token ára nullára zuhant, azóta pedig inaktív.

Olvastad már? A Ripple befejezte 50 millió dolláros MoneyGram-befektetését

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!