2020 júniusára a bitcoin értéke meghaladhatja a 20 000 dollárt?

-

A bitcoin nem teljesített túl jól az elmúlt hónapokban. Júniusi csúcsa óta a kriptopénz értéke közel a felére csökkent, 14 000 dollárról, a jelenlegi 7400 dollárig.
A hatalmas áresés meglehetősen rosszul érintette számtalan kriptobefektető morálját, akik úgy hitték, hogy a júniusi csúcs után a bitcoin szinte biztosan áttöri a 20 000 dollárt 2019-ben.
A befektetők most meglehetősen pesszimisták, Mark Dow fedezetialap-kezelő és Peter Schiff aranytámogató úgy vélik, hogy akár 1000 dollárig, vagy még ennél is lejjebb süllyedhet a kriptopénz.
A rossz közérzet ellenére egyesek úgy hiszik, hogy a bitcoin készen áll új magaslatokba emelkedni, akár már 2020 júniusában.

Az opciós kereskedők továbbra is bizakodnak, legalábbis némelyikük

A kriptoderivátumok elemzésével foglalkozó Skew megfigyelte az opciós piacokat. Ez alapján 4% esélyt látnak arra, hogy a bitcon árfolyama 2020 júniusára átlépi a 20 000 dollárt.
Szemléltetőül: ahhoz, hogy júniusra 20 000 dollár legyen a bitcoin árfolyama, nagyjából 160%-ot kéne emelkednie kicsivel több, mint 7 hónap alatt.


Ez felveti a kérdést, hogy lehetséges-e egyáltalán? Igaza lehet az opciós kereskedők 4%-nak? Egyes elemzők szerint mindenképpen

Lehetséges volna?

Kicsivel több mint hat hónap múlva, májusban a bitcoin átesik a blokkjutalom következő „feleződésén”. Ennek következtében az adott idő alatt újonnan forgalomba kerülő bitcoinok száma 50%-kal csökken, hogy megfeleljen a kriptopénz deflációs előírásának.
Ez nem tűnik jelentősnek, egyes elemzők szerint mégis nagy hatással lehet a bitcoin értékére.
A PlanB névre hallgató, titokzatos elemző mélyen beleásta magát a kriptopénzek világába és korábban kiadott egy cikket, melyben felfedte, hogy a bitcoin értékét pontosan meg lehet állapítani egy lineáris regressziós modellel, amely számításba veszi a bitcoin inflációját.
PlanB úgynevezett stock-to-flow modelljének R² értéke 0,945 (vagyis nagyon pontos). A modell azt mutatja, hogy a bitcoin 2020 májusi feleződése után a kriptopénz összértéke eléri az 1 billió dollárt, amely 55 000 dolláros árfolyamot jelent.
A modell azonban nem azt jelzi, hogy a feleződésre vagy az opciók júniusi lejártakor lesz 55 000 dollár a bitcoin értéke.
A kriptoipar azonban számos feleződésen átesett már, és a készlet csökkenése miatt általában jelentősen megemelkednek az érintett kriptopénzek árfolyamai. Így akár be is igazolódhat a júniusi 20 000 dolláros érték.
A Flib Flib nevű elemző volt az, aki pontosan megjósolta a 2018 eleji 3000 dolláros árfolyamot. Nemrég kiadott egy új becslést a TradingView oldalán, melyben azt jósolta, hogy a feleződésre 20 000 dollár lesz a bitcoin árfolyama, ahonnan csak magasabbra juthat.

Olvastad már? A PlusToken ellopott bitcoinjai dönthetik be a piacot

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Uniswap (UNI) technikai elemzés 04.24.

Prémium Uniswap (UNI) Az Uniswap (UNI) egy magasabb időtávú valós értékű rést töltött ki a grafikonokon. A mély retracement azt jelentette, hogy a befektetők további veszteségektől tarthatnak. A...

75 kriptoipari cég kapott működési engedélyt Dél-Afrikában

Dél-Afrika Pénzügyi Felügyelete, az FSCA hétfőn bejelentette, hogy eddig 75 intézménynek adott ki működési engedélyt. Ezt az üzenetet azzal kapcsolatban közölték, hogy több cég valótlanságokat...

A Binance tőzsdét perbe fogták Kanadában

Annak ellenére, hogy a Binance 2023 májusában bejelentette távozását Kanadából, a helyi hatóságok továbbra is vizsgálódnak az ügyében. A tőzsde új pert kapott a nyakába...

A Cardano olyat alakít, hogy már az altcoinok is érdekesebbek

Vendégbejegyzés A Cardano (ADA) elmúlt hónapja nem sikerült túl fényesre, a vágyott zöld hangulat helyett 14,68%-os csökkenést tud csak felmutatni.  A dolgok azért vezethettek idáig, mert az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!