Az arany lesz az új pénzügyi rend kulcsfontosságú eszköze

-

A Goehring & Rozencwajg befektetési menedzsment cég szerint az arany kulcsfontosságú szerepet fog játszani az új pénzügyi rendszerben.

Miközben a központi bankok, különösen a feltörekvő gazdaságokban lévők, növelik aranytartalékukat, jelezve ezzel a dollár tartalékvaluta státuszának potenciális elvesztését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat ügyvezető partnere, Leigh Goehring a közelmúltban adott interjújában elmagyarázta, hogy az arany kulcsfontosságú szerepet fog játszani egy kiegyenlítési mechanizmusként.

A Goehring & Rozencwajg szerint az arany „túllépi” a 2000 dolláros határt a központi banki keresletnek köszönhetően

2023 június 21-én, szerdán a digitális valuta piacok az utolsó 24 órában 6,98%-kal emelkedtek, míg a nemesfém piacok alacsony teljesítményt mutattak.

arany
Az arany unciánkénti ára az amerikai dollárral szemben 2023. június 21-én.

Az arany ára éppen csak a 1930 dolláros tartomány felett lebeg, míg az ezüst 23 dollár alatt mozog.

Leigh Goehring, a Goehring & Rozencwajg befektetési menedzsment cég partnerének véleménye szerint az arany idén elérheti az egységenkénti 2100 dolláros tartományt.

Goehring megosztotta előrejelzését a Kitco News oldalával, kifejtve, hogy új monetáris rendszer alakul ki, és az arany az új szabályok és monetáris gyakorlatok nélkülözhetetlen része lesz.

A befektetési cég vezetője megfigyelte, hogy a feltörekvő gazdaságok központi bankjai jelentős aranykészletet halmoznak fel.

Ezenkívül azt is észleli, hogy a dollár veszítheti el világszerte a tartalékvaluta státuszát, ami komoly következményekkel járhat.

„A dollár talán az állóvizére kerül a tartalékvaluta státusz elvesztésének küszöbén” – nyilatkozta a Goehring & Rozencwajg ügyvezető partnere. A dollár tartalékvaluta státuszának megváltozása lenne az elmúlt negyven év legjelentősebb piaci sokkja.”

Goehring felhívja a figyelmet arra, hogy a központi bankok, különösen Kínában, Indiában és Törökországban, növelik aranytartalékukat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A központi bankok aranyvásárlása rekordot döntött az elmúlt év negyedik negyedévében.

Az ügyvezető szerint az agresszív aranyvásárlás potenciálisan hajthatja az arany árát a 2000 dollár/uncia feletti szintre, és szerepet játszhat a monetáris rendszer változásában.

Goehring az interjújában a Kitco-val határozottan állította, hogy előrejelzése be fog következni.

Goehring azt nyilatkozta:

Áttörjük azt a háromszoros csúcsot, amit az unciaenkénti 2000 dolláros szintnél raktunk ki. Áttörjük, és a központi banki vásárlás lesz a nagy lökés.

Goehring hangsúlyozza, hogy az újonnan kialakuló monetáris rendszer változása valószínűleg a következő évtizedben fog bekövetkezni, és ő határozottan hiszi, hogy az arany és más értékes árucikkek elszámolásra fognak szolgálni.

„A monetáris rendszer változása 1930-ban, 1968-ban és 1998-ban is hatalmas ösztönzést jelentett a nyersanyagáraknak, és mi úgy gondoljuk, hogy a következő évtizedben bekövetkező monetáris rendszer változás sem lesz másként” – magyarázta Goehring.

Az arany továbbra is a befektetők figyelmének középpontjában marad, mivel a gazdasági bizonytalanságok és a pénzügyi rendszer változása kihatással lehet az arany árára.

A feltörekvő gazdaságok aranytartalékainak növekedése tovább erősíti az arany iránti keresletet, és ez a változás komoly hatással lehet a világgazdaságra.


Olvastad már? Új lendületet adott a bitcoinnak a 29.000 dolláros árfolyam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!