Amerikai szenátor, Chuck Schumer „átfogó” AI-szabályozást sürget

-

Az Amerikai Egyesült Államok szenátusának vezetője sürgős, átfogó törvényhozási intézkedéseket tervez kérni a Kongresszustól a közelgő mesterséges intelligencia (AI) rendszerek biztonsági intézkedéseivel kapcsolatban.

Chuck Schumer, az Amerikai Egyesült Államok Szenátusának többségi vezetője „átfogó törvényhozásról” beszél, amely a mesterséges intelligencia (AI) biztonsági intézkedéseit szabályozná.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Schumer tervei szerint június 21-én, a washingtoni Center for Strategic and International Studies (Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központ) találkozóján fogja kiemelni a Kongresszuson belüli sürgős, pártokon átívelő intézkedések fontosságát.

Irodája által közzétett beszéd részletek szerint kijelenti, hogy „nincs más választásunk, mint elfogadni, hogy az AI változásai bekövetkeznek”, és egy olyan stratégiára van szükség, amely ösztönzi az innovációt.

„Nagyon keményen fogunk dolgozni az átfogó törvényhozás kidolgozása érdekében. Mert ez nagyon fontos, mindent meg fogunk tenni a siker érdekében.”

Schumer kiemeli az AI megjelenésével járó „összes egyéni kérdés” potenciális nehézségeit a törvényhozás terén. Ezt „máshoz hasonlóan még soha nem tapasztalt problémának” nevezi.

Előre kitűzött kérdések közé tartozik az, hogy mekkora mértékű legyen a szövetségi beavatkozás az adózás és a költségvetés területén, és egyáltalán szükséges-e a szövetségi beavatkozás.

Schumer azt is állítja, hogy biztonságos innovációra van szükség, amely megnyugtatja a nyilvánosságot:

„De ha az emberek úgy gondolják, hogy az innovációt nem lehet biztonságosan elvégezni, az gátolni fogja az AI fejlődését, és még az előrehaladást is akadályozhatja.”

Ez egy olyan időszakban történik, amikor Joe Biden amerikai elnök június 20-án találkozott a szilícium-völgyi szakértőkkel, hogy megvitassák a Fehér Ház elkötelezettségét az AI „lehetőségeinek kihasználása és a kockázatok kezelése” terén.

A találkozón Biden elmondta, hogy figyelmet fordít az állampolgárok jogaira és magánéletére, valamint az előítéletek és a téves információk kezelésére az AI-rendszerek megjelenése előtt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Korábban áprilisban Biden találkozott az OpenAI, a Microsoft és a Google anyavállalata, az Alphabet vezetőivel, hogy megvitassák az AI témáját.

Az Egyesült Államokban a törvényhozók aktívan fontolgatják az AI szabályozását.

Biden a szilícium-völgyi szakértőkkel folytatott találkozójának napján egy bipartisan képviselőcsoport új törvényjavaslatot terjesztett be, amely létrehozná egy bizottságot, hogy tanulmányozza az ország megközelítését az AI technológia terén.


Olvastad már? Jerome Powell, jelezte, hogy idén további kamatemelések várhatóak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!