A Ripple előrelépést ér el Szingapúrban

-

A San Francisco-i székhelyű Ripple blockchain vállalat megkapta a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) előzetes jóváhagyását.

Az engedély lehetővé teszi, hogy az ellentmondásokkal küzdő vállalat szabályozott digitális fizetési tokenszolgáltatásokat kínáljon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a fejlemény támogatja Szingapúr megítélését, mint jelentős technológiai és pénzügyi központ, amely olyan kiemelkedő cégeknek ad otthont, mint a DBS.

Az engedély lehetővé teszi a Ripple számára, hogy növelje a hozzá kapcsolódó kriptopénz, az XRP transznacionális mozgását, elsősorban banki és pénzintézeti ügyfeleit kiszolgálva.

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy tweetben elégedettségét fejezte ki a fejlődéssel kapcsolatban, megjegyezve, hogy ez a Ripple régió iránti elkötelezettségének és a szabályozó hatóságokkal való proaktív, globális szintű együttműködésének megerősítését jelenti.

Ez a jóváhagyás különösen fontos egy olyan városban, amely a fintech és a kriptopénz iránti támogató hozzáállásáról ismert.

A Ripple-t még inkább összhangba hozza Szingapúr előremutató szabályozási környezetével.

A bejelentésre a Ripple-nek az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) folyó jogi vitája során kerül sor.

A jogi kihívások ellenére a Ripple fizetési megoldása tavaly jelentős növekedést könyvelhetett el, mivel a vállalkozások és a pénzintézetek számára lehetővé tette a határokon átnyúló fizetések racionalizálását.

Az új licenc révén a Ripple erősebb pozícióba kerül, hogy az APAC-régió egész területén fejleszthesse kripto-alapú fizetési szolgáltatásait.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Szingapúr aktív szerepe a fintech területén, valamint a kriptopénzek gyakorlatias, innováció-orientált megközelítése modellként szolgálhat más országok számára, amelyek a kriptopénzek szabályozási kereteit alakítják ki.

A Ripple, amely 2017-ben Szingapúrban hozta létre ázsiai-csendes-óceáni központját, további regionális növekedésre és terjeszkedésre számít.


Olvastad már? Új lendületet adott a bitcoinnak a 29.000 dolláros árfolyam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!