A Ripple előrelépést ér el Szingapúrban

-

A San Francisco-i székhelyű Ripple blockchain vállalat megkapta a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) előzetes jóváhagyását.

Az engedély lehetővé teszi, hogy az ellentmondásokkal küzdő vállalat szabályozott digitális fizetési tokenszolgáltatásokat kínáljon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a fejlemény támogatja Szingapúr megítélését, mint jelentős technológiai és pénzügyi központ, amely olyan kiemelkedő cégeknek ad otthont, mint a DBS.

Az engedély lehetővé teszi a Ripple számára, hogy növelje a hozzá kapcsolódó kriptopénz, az XRP transznacionális mozgását, elsősorban banki és pénzintézeti ügyfeleit kiszolgálva.

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy tweetben elégedettségét fejezte ki a fejlődéssel kapcsolatban, megjegyezve, hogy ez a Ripple régió iránti elkötelezettségének és a szabályozó hatóságokkal való proaktív, globális szintű együttműködésének megerősítését jelenti.

Ez a jóváhagyás különösen fontos egy olyan városban, amely a fintech és a kriptopénz iránti támogató hozzáállásáról ismert.

A Ripple-t még inkább összhangba hozza Szingapúr előremutató szabályozási környezetével.

A bejelentésre a Ripple-nek az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) folyó jogi vitája során kerül sor.

A jogi kihívások ellenére a Ripple fizetési megoldása tavaly jelentős növekedést könyvelhetett el, mivel a vállalkozások és a pénzintézetek számára lehetővé tette a határokon átnyúló fizetések racionalizálását.

Az új licenc révén a Ripple erősebb pozícióba kerül, hogy az APAC-régió egész területén fejleszthesse kripto-alapú fizetési szolgáltatásait.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Szingapúr aktív szerepe a fintech területén, valamint a kriptopénzek gyakorlatias, innováció-orientált megközelítése modellként szolgálhat más országok számára, amelyek a kriptopénzek szabályozási kereteit alakítják ki.

A Ripple, amely 2017-ben Szingapúrban hozta létre ázsiai-csendes-óceáni központját, további regionális növekedésre és terjeszkedésre számít.


Olvastad már? Új lendületet adott a bitcoinnak a 29.000 dolláros árfolyam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!