Új lendületet adott a bitcoinnak a 29.000 dolláros árfolyam

-

Az elemzők szerint ez a bitcoin árnövekedés nem csupán egy átmeneti felugrás, hanem jelzi a piaci erősséget és a kereskedők bizalmát a kriptovaluta iránt.

Az emelkedést ráadásul az is tovább tüzelheti, hogy egyre jobban terjednek a pletykák egy potenciális bitcoin-ETF elfogadásáról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitstamp adatai szerint a BTC/USD páros elérte a 30.755 dolláros szintet június 21-én, ezáltal elérve a május 7. óta legmagasabb szintet.

bitcoin

Az éjszakai órákban további vásárlói érdeklődés mutatkozott, ez új lendületet adott a piacnak.

Az új, bitcoinra fókuszáló intézményi befektetési termékekkel kapcsolatos hírek is pozitív hatást gyakoroltak az árfolyamra.

Az egyik népszerű kereskedő és elemző, a Twitteren a Rekt Capital nicknéven ismert felhaszáló, pozitívan reagált a történésekre, kijelentve, hogy ez egy fantasztikus áttörés, amelyre már sokan vártak.

Hozzátette, hogy nagyon valószínűtlen, hogy ez az árnövekedés hasonló módon ér véget, mint az előző hónapokban tapasztalt emelkedések.

„Ez a felugrás fantasztikus, főleg a hónapokig tartó ereszkedés után. Nagyon valószínűtlen, hogy ez is visszakorrigál, mint olyan sok az elmúlt hónapokban.”

Alig egy nappal előtte viszont még úgy tweetelt, hogy a heti zárásnak is fölötte kell maradnia az eső trendvonalnak, ha biztosak akarunk lenni abban, hogy megkezdődött az emelkedés.

Más kereskedők is optimisták voltak, mint például Crypto Tony, aki szerint a BTC még hamarabb elérheti a célárat, mint ahogy várták.

Azt tweetelte, hogy ha nem vesztik el a 25.000 dolláros támaszt, akkor a medvék nem tudják visszaszerezni az irányítást.

Ugyanakkor van, aki óvatosabb, például Daan Crypto Trades vagy éppen Michaël van de Poppe, az Eight kereskedőcég alapítója és vezérigazgatója, akik bezárták a long pozícióikat a 29.000 dolláros árfolyamnál.

Mégis, van de Poppe úgy véli, hogy a BTC/USD most útban van a 38.000 dolláros vagy annál magasabb árfolyam felé.

Az elemző-vállalat, a Glassnode kiemelte a rövid távú tulajdonosok szerepének a jelentőségét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 26.400 dolláros szint most már jelentős támasz, mivel az árfolyam erőteljesen visszapattant innen, a tulajdonosok árfolyamvesztéssel járó helyzetéből.

A Glassnode rámutatott, hogy a 26.550 dolláros szint meghatározó alapvonallá vált a piaci trend szempontjából.

Ezen kívül a 200 hetes mozgóátlag, mint támasz, jelenleg a 26.000 dolláros zóna közelében található, ez további technikai támogatást jelenthet az árfolyamnak.

Olvastad már? Jerome Powell, jelezte, hogy idén további kamatemelések várhatóak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!