A nyugat maga alatt vágja a fát, ha el akar távolodni Kínától

-

A Schiller Intézet alapítója, Helga Zepp-LaRouche, komoly aggodalmát fejezte ki a nyugati országok Kínától való eltávolodási törekvéseivel kapcsolatban.

Az intézet vezetője szerint ezek a politikai irányvonalak kevés hatással lesznek Kínára, de az eredeti eltervezőiket nagyon is megkárosíthatják.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Zepp-LaRouche rámutatott, hogy Kína olyan infrastruktúrát és képzett munkaerőt kínál, amelyet más országoknak évekig tartana felépíteni.

Ezért a „de-risking” politika sokkal inkább visszahathatna az azt alkalmazó gazdaságokra, mint Kínára.

Az intézet alapítója hangsúlyozta, hogy ezekkel a stratégiákkal nyugati gazdaságok tulajdonképpen feláldozzák magukat, és a kontinens történelmi szintű lecsúszásával járhatnak.

„Azok a politikusok, akik ezt a de-risking politikát erőltetik, nem látják azt, amit a vállalati szektor minden tagja tud. A kereskedelem és a gyártás terén Kínát nem lehet egyik napról a másikra lecserélni. Amit az ottani gazdaságban felépítettek, kiépítettek, azt évekig tartana valahol máshol újból létrehozni. A de-risking jobban ártana a kitalálójának, mint Kínának. Már a jelenlegi szankciókból is lehet ezt látni.”

Az Európai Unió és az Egyesült Államok saját bevallásuk szerint a decoupling, vagy de-risking néven emlegetett stratégiával próbálják minimalizálni a Kínával való kereskedelemből származó kockázatokat.

Zepp-LaRouche azonban figyelmeztetett, hogy ennek a stratégiának a célja valójában Kína gazdasági felemelkedésének korlátozása bizonyos fejlett technológiák eléréséből.

Nem a kockázatokkal van a baj, hanem azzal, hogy Kína nagy versenytársnak számít a nyugat számára.

Az alapító viszont kihangsúlyozta, hogy ez a hajó már elúszott, és Kína már egy ideje az első helyen áll a szabadalmak és a kulcsfontosságú tudományos és technológiai területek, például az 5G technológia tekintetében.

„Ezek a geopolitikai kezdeményezések valójában arról szólnak, hogy megpróbálják Kínát elvágni néhány fejlett technológiától. A helyzet viszont az, hogy mára már sok esetben eleve Kína a világelső.”

Zepp-LaRouche véleménye szerint a nyugati gazdaságoknak nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk a Kínával való együttműködésre, ahelyett hogy megpróbálnák elkerülni a vele való üzletelést.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A politikai és gazdasági szakértő szerint a nyugati országokat inkább a Kína által kínált lehetőségek kihasználása segíthetné abban, hogy versenyképesek maradjanak és lépést tarthassanak a világ többi részével.

A múlt héten Janet Yellen, az USA pénzügyminisztere is hasonló nyilatkozatot tett, és elmondta, a Kínától való eltávolodás katasztrofális hatásokkal járhatna az amerikai gazdaságra.


Olvastad már? Új lendületet adott a bitcoinnak a 29.000 dolláros árfolyam

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Rudin Group

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!