Az amerikai választásokon is múlhat a spot Solana ETF sorsa

-

Matthew Sigel, a VanEck digitális eszközökkel foglalkozó kutatási vezetője jelezte, hogy a cég spot Solana ETF jóváhagyása a novemberi amerikai választások utáni új SEC-elnöktől függ.

Egy Bloomberg interjúban kedden megjegyezte, hogy a Solana szabályozott határidős piacának hiánya kihívást jelenthet az ETF jóváhagyása szempontjából.

Ugyanakkor úgy véli, hogy a VanEck anélkül is biztosítani tudja az ETF létrejöttét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Rámutatott, hogy már léteznek ETF-ek olyan ágazatokban, mint a hajózás, az urán és a villamos energia.

És ezek árai nem a határidős piacra támaszkodnak. Ez arra utal, hogy a spot Solana ETF-hez sincs szükség határidős piacra.

„Tehát a washingtoni szabályozási környezet enyhe változásával úgy gondoljuk, hogy ezeket jóvá fogják hagyni” – mondta.

A kriptoválasztók várhatóan befolyásolják az amerikai választásokat

Sigel továbbá megemlítette, hogy a spot Solana ETF jóváhagyása még a Biden-kormány győzelme esetén is megtörténhet. Hangsúlyozta, hogy ez attól függ, hogy kineveznek-e új SEC-elnököt.

Eközben Gary Gensler elnöksége alatt a jóváhagyás az ügynökségnek az eszközosztályhoz való hozzáállásában bekövetkező változásoktól függ – mondta.

Sigel szerint a kriptoválasztók valószínűleg jelentős szerepet játszanak majd a választás kimenetelének meghatározásában.

„Jó esély van arra, hogy a kriptoszavazók fogják eldönteni a választásokon a különbséget” – mondta. „És már most látjuk a szabályozási környezet változását a választott tisztviselők szintjén.”

Egyre nagyobb a hajsza a spot Solana ETF-ért

Sigel megjegyzései azután hangzottak el, hogy VanEck a múlt héten benyújtotta a spot Solana ETF elindítására vonatkozó kérelmét.

A VanEck sikeresen indította el spot Bitcoin ETF-jét januárban és egy másik Ethereum ETF-javaslatát is jóváhagyták, amely a következő hetekben válhat elérhetővé.

Egy potenciális Solana ETF bizonyíthatóan feldobta a befektetői hangulatot, a SOL árfolyama az elmúlt héten 9%-ot ugrott.

Továbbá a VanEck abban bízik, hogy a Solana idén a piaci részesedés tekintetében a 3. legnagyobb blokkláncplatformmá válhat.

A VanEck kezdeményezését követően 21Shares is benyújtotta saját kérelmét egy Solana spot ETF-re.

Olvastad már? A Hamster Kombat TGE miatt a TON az egekbe szökik?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!