Az amerikai elnökjelölt szerint a tőzsdefelügyelet a bankokat védi, nem az embereket

-

Robert F. Kennedy nemrégiben adott interjút a Thestreet csapatának, és ebben elmondta, nem tartja megfelelőnek a SEC, a tőzsdefelügyelet hozzáállását a kriptoiparhoz.

Kennedy ismert a bitcoin támogatásáról, és arról, hogy megkönnyítené az iparág fejlődését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Azt is elmondta, hogy a megválasztása esetén kriptobarát hivatalnokokat ültetne a SEC posztjaira.

„Nem akarok olyan embereket a felügyelet soraiban látni, akik nem támogatják a kriptoipart. Ha más nem, akkor semleges hozzáállásúnak kell lenniük. Emellett olyan emberek is kellenek a szervezetbe, akik a kriptoipar területéről érkeznek.”

Számosan fejezték már ki a kritikáikat a Gary Gensler által vezetett felügyeletről, mivel erőből próbálják meg irányítani a kriptoipart, és kifejezetten erőszakos hozzáállást tanúsítanak a vállalkozásokkal szemben.

Tavaly decemberben Gensler elmondta, hogy minden rendelkezésükre álló eszközt be fognak vetni, hogy megtörjék a vonakodó cégeket.

A baj viszont az, hogy a szabályok annyira kuszák, hogy szinte lehetetlen a megfelelés.

Tavaly novemberben a Nasdaq tőzsdén jegyzett Coinbase pert indított a SEC ellen, mivel elmondásuk alapján a szabályaik nem egyértelműek.

Ugyanabban a hónapban egy kongresszusi képviselő megosztotta, hogy olyan törvénytervezetet készítenek, amely eltávolítaná a posztjáról a SEC vezetőjét, és így véget vetne a régóta tartó visszaéléseknek. Kennedy szerint a helyzeten változtatni kell.

„Mostanra a SEC már nem az amerikaiakat védi, hanem a bankokat, főleg a központi bankot. Ködösítenek, ahelyett, hogy átláthatóságot hoznának, és így nehéz lesz transzparenssé tenni a rendszerünket.”

A bitcoin előnyei

Az elnökjelölt a kampányához bitcoin-adományokat is elfogad, és ismert aról, hogy támogatja az iparágat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bitcoin egyik legfőbb erényeként pedig a megbízhatóságot emelte ki, azt, hogy nem lehet manipulálni, és mentes az emberi hibáktól.

„A Bitcoin nagyon demokratikus. A bányászok és a csomópontok döntenek a dolgokban, mégpedig demokratikusan, és ezt nem lehet manipulálni. Ez lehet a tökéletes pénz, ráadásul véges a készlete. De bármeddig tovább lehet osztani, pont ezért a létező legjobb pénz. Ez a belső értéke, ezzel segítheti az embereket.”

Olvastad már? A TFS Token meghódítja a szerencsejáték világát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!