A Binance vezetője szerint a bankok felvásárlása sem oldaná meg a kriptoipar problémáit

-

Changpeng Zhao (CZ), a kriptotőzsde vezetője elmondta, ők nem terveznek bankvásárlást, annak ellenére sem, hogy egyre nagyobb arányban vágják el a kriptoipari vállalkozásokat a hagyományos pénzrendszertől.

Ez történt a Binance esetében is, Ausztráliában.

Az USA-ban a közelmúltban történt bankcsődök miatt a kriptobarát bankok listája egyre rövidül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az idei évben olyan nagy játékosok kerültek ki a képből, mint a Silicon Valley Bank, a Signature Bank, vagy éppen a Silvergate.

A Binance ausztrál banki partnere nemrégiben mondta fel az együttműködést, így a tőzsde bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatja a platformján az ausztrál dollárt, amíg nem talál egy másik szolgáltatót.

Egy interjúban megkérdezték, hogy lenne-e értelme a tőzsdének vásárolni egy bankot, hogy a saját kriptós tevékenységüket támogatni tudják.

„Komolyan fontolóra vettük ezt a lehetőséget is, de ennek a megoldásnak is vannak korlátai. A valóságban a helyzet sokkal összetettebb, mint gondolnánk. Megveszel egy bankot, az egy adott országban működik, és annak az országnak a hatóságai felügyelik, minden téren. Nem úgy működik, hogy ha van egy bankod, akkor bármit megtehetsz. A szabályozók ugyanúgy mondhatják azt, hogy nem lehet kriptóval foglalkozni, és ha mégis megteszed, visszavonják az engedélyeidet. Egy bank birtoklása nem teszi lehetetlenné, hogy a szabályok mentén gátolják a munkát.”

CZ szerint, ha a Binance megvásárolna egy bankot, akkor még mindig szükség lenne arra, hogy kapcsolatba lépjen a többi bankkal, vagy más elszámoló intézményekkel.

A legtöbb ilyen pedig az USA-ban van. Ezek a másik bankok pedig szintén mondhatják azt, hogy ha kriptóval is foglalkoznak, akkor megszakítják az együttműködést.

Emellett CZ azt is elmondta, hogy a bankok üzemeltetésével nem is biztos, hogy nyereséget tudnának elérni, sőt, akkor sem, ha egész bankhálózatot működtetnének.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ettől függetlenül elképzelhető, hogy kisebb befektetéseket eszközölnek majd néhány bank esetében, hátha könnyebben tudjk befolyásolni őket, hogy barátságosabban álljanak hozzá az iparághoz.

„A bankok nem olcsók. Tulajdonképpen nagyon is drágák, és kicsi a bevételük. Nagyon sok szabálynak kell megfelelni, akkor is, ha alapítani, és akkor is, ha venni akar egyet valaki. Rengeteg tőke kell, és ezt ki kell helyezni, hogy profitot termeljen. Ha ez a pénz nem jön vissza, akkor csődbe mennek. Ez nagyon kockázatos. Sok országban szokás kimenteni a bajba jutott bankokat, de én személy szerint nem szeretem az ilyen üzletet.”

Olvastad már? A MoonPay vezetői 150 millió dollárt gyűjtöttek a kriptopiaci csúcs idején

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!