A Binance vezetője szerint a bankok felvásárlása sem oldaná meg a kriptoipar problémáit

-

Changpeng Zhao (CZ), a kriptotőzsde vezetője elmondta, ők nem terveznek bankvásárlást, annak ellenére sem, hogy egyre nagyobb arányban vágják el a kriptoipari vállalkozásokat a hagyományos pénzrendszertől.

Ez történt a Binance esetében is, Ausztráliában.

Az USA-ban a közelmúltban történt bankcsődök miatt a kriptobarát bankok listája egyre rövidül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az idei évben olyan nagy játékosok kerültek ki a képből, mint a Silicon Valley Bank, a Signature Bank, vagy éppen a Silvergate.

A Binance ausztrál banki partnere nemrégiben mondta fel az együttműködést, így a tőzsde bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatja a platformján az ausztrál dollárt, amíg nem talál egy másik szolgáltatót.

Egy interjúban megkérdezték, hogy lenne-e értelme a tőzsdének vásárolni egy bankot, hogy a saját kriptós tevékenységüket támogatni tudják.

„Komolyan fontolóra vettük ezt a lehetőséget is, de ennek a megoldásnak is vannak korlátai. A valóságban a helyzet sokkal összetettebb, mint gondolnánk. Megveszel egy bankot, az egy adott országban működik, és annak az országnak a hatóságai felügyelik, minden téren. Nem úgy működik, hogy ha van egy bankod, akkor bármit megtehetsz. A szabályozók ugyanúgy mondhatják azt, hogy nem lehet kriptóval foglalkozni, és ha mégis megteszed, visszavonják az engedélyeidet. Egy bank birtoklása nem teszi lehetetlenné, hogy a szabályok mentén gátolják a munkát.”

CZ szerint, ha a Binance megvásárolna egy bankot, akkor még mindig szükség lenne arra, hogy kapcsolatba lépjen a többi bankkal, vagy más elszámoló intézményekkel.

A legtöbb ilyen pedig az USA-ban van. Ezek a másik bankok pedig szintén mondhatják azt, hogy ha kriptóval is foglalkoznak, akkor megszakítják az együttműködést.

Emellett CZ azt is elmondta, hogy a bankok üzemeltetésével nem is biztos, hogy nyereséget tudnának elérni, sőt, akkor sem, ha egész bankhálózatot működtetnének.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ettől függetlenül elképzelhető, hogy kisebb befektetéseket eszközölnek majd néhány bank esetében, hátha könnyebben tudjk befolyásolni őket, hogy barátságosabban álljanak hozzá az iparághoz.

„A bankok nem olcsók. Tulajdonképpen nagyon is drágák, és kicsi a bevételük. Nagyon sok szabálynak kell megfelelni, akkor is, ha alapítani, és akkor is, ha venni akar egyet valaki. Rengeteg tőke kell, és ezt ki kell helyezni, hogy profitot termeljen. Ha ez a pénz nem jön vissza, akkor csődbe mennek. Ez nagyon kockázatos. Sok országban szokás kimenteni a bajba jutott bankokat, de én személy szerint nem szeretem az ilyen üzletet.”

Olvastad már? A MoonPay vezetői 150 millió dollárt gyűjtöttek a kriptopiaci csúcs idején

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!