A MoonPay vezetői 150 millió dollárt gyűjtöttek a kriptopiaci csúcs idején

-

A kriptopiac csúcspontján néhány jelentős belső ember jelentős összeget keresett.

A MoonPay, egy kriptopénzfizetési startup 2021 novemberében hatalmas, 555 millió dolláros forrásgyűjtési folyamatról számolt be, a közel 69 000 dolláros rekordot elérő Bitcoin-őrület közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A The Information szerint a bennfentesek 150 millió dollárnyi részvényt fizettek ki, a vezérigazgató Ivan Soto-Wright a legnagyobb eladók között volt.

A háttér kedvéért: a MoonPay egy kriptopénz-infrastruktúrával foglalkozó cég, amely fizetési átjárót kínál a kriptovállalkozások számára.

Platformja megkönnyíti a digitális eszközökkel kapcsolatos tranzakciókat, megkönnyítve a felhasználók számára a kriptovaluták, például a Bitcoin megvásárlását.

A cég 2021-ben jelentős figyelmet kapott a non-fungible token (NFT) „concierge” szolgáltatásával, amelyet olyan hírességek méltattak, mint Jimmy Fallon és Paris Hilton.

A tőkebevonási körben a MoonPay 3,4 milliárd dollárra értékelte magát, nagynevű befektetők irányításával.

Az összbevételből 405 millió dollár származott a befektetőknek történő részvényeladásból, de a fennmaradó 150 millió dollár a bennfentesektől származott, akik egy másodlagos tranzakcióban váltották be részvényeiket – számolt be a The Information.

Ez azt jelenti, hogy az összegyűjtött források jelentős része nem került vissza a vállalatba.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A MoonPay társalapítója és vezérigazgatója, Ivan Soto-Wright a CoinDesknek adott interjújában utalt arra, hogy a vállalat szándéka az volt, hogy a finanszírozást többek között a munkaerő bővítésére és a vállalat területi kiterjedésének növelésére használja fel.

Soto-Wright azonban a hírek szerint a váratlan bevétel egy részét egy 38 millió dolláros villa megvásárlására fordította Miamiban, utalva ezzel a kriptobumm által lehetővé tett fényűző életmódra.


Olvastad már? A Cardano tranzakciós díjai rekordmagasak

Kiemelt kép: CIO Bulletin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!