Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

-

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt.

A bank 2022 márciusában indította el a Cowen Digital-t, hogy intézményi ügyfeleknek 16 kriptoeszközön, köztük a Bitcoinon és az Ethereumon keresztül nyújtson lehetőséget a kriptopiacon való részvételre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat akkor azt is jelezte, hogy új, a határidős ügyletekre, származtatott ügyletekre és decentralizált pénzügyekre összpontosító szolgáltatásokat indíthat.

Nemrég, 2022 decemberében vezetői toborzást hajtott végre az európai üzletágában.

A Cowen Digital azonban a Bloomberg május 31-i jelentése szerint be fog zárni.

A Cowen átszervezésen ment keresztül, miután a TD Bank Group 2022 augusztusában 1,3 milliárd dollárért felvásárolta, és az üzlet 2023 márciusában zárult le.

Egy héten belül bezár a második kriptoüzletág is

A bank bezárásáról szóló döntése egy sor kripto cég tavalyi csődje, valamint 2023-ban felmerült amerikai banki és szabályozási problémák nyomán született.

A Cowen Digital bezárása a második intézményi kriptoügyfelekkel foglalkozó intézményi részleg, amely egy héten belül bezár.

A Digital Currency Group (DCG) csak nemrég döntött úgy, hogy felszámolja fő brókercégét, a TradeBlockot, a folyamat május 31-én kezdődött.

A cég kiemelte az „elhúzódó kriptotelet”, valamint az Egyesült Államokban uralkodó nehéz szabályozási környezetet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Februárban a DCG 1 milliárd dolláros veszteségről számolt be a 2022-es pénzügyi évre vonatkozóan a Three Arrows Capital kripto fedezeti cég összeomlása által okozott járvány következtében.

A Cowen Digital kommentárja a Bloomberg által látott hírhez a következőképpen szól,

 „Az egész csapatunk erősen hisz abban, hogy olyan megbízható partnerekre van szükség, akik megértik az intézményi befektetők igényeit – a white-glove magas és alacsony érintettségű kivitelezés, a mély tudásalapú tartalom, a vállalati hozzáférés és a csoportos oktatási rendezvények révén. Továbbra is megpróbálunk eleget tenni ennek a törekvésnek, de ezt más helyszínen kell majd megtennünk”.

Olvastad már? Fidelity’s Timmer véleménye Bitcoin újraéledéséről

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!