Fidelity’s Timmer véleménye Bitcoin újraéledéséről

-

Jurrien Timmer, a Fidelity globális makrogazdasági igazgatója érdekes véleményt osztott meg a Bitcoin jelenlegi helyzetéről.

Timmer párhuzamot vont a változékony kriptopénz és a dotcom-korszak boom-bust ciklusa között, és azt sugallta, hogy a Bitcoin egy újabb újjáéledésre készül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mindez egy kihívásokkal teli időszak közepette történik a digitális eszköz számára, amely jelenleg 27.000 dollár körül kereskedik.

2021 novemberében elért 69.044 dolláros történelmi csúcsához képest mintegy 60%-os csökkenést mutat a CoinGecko szerint.

Timmer a Bitcoint a feltörekvő fizetőeszközhöz hasonlította, hasonlóan az aranyhoz, amely évezredek óta elismert értékmegőrző.

„Nem sok embert látok, aki aranypénzzel fizet a Starbucksért, így az arany manapság leginkább értéktárolónak számít…”-tweetelte Timmer.

Hozzátette, hogy a Bitcoint a diszruptív technológia beépített ritkasága és elfogadási görbéje teszi egyedülálló eszközzé.

Az 1990-es évek végi dotcom buborékra reflektálva Timmer megjegyezte, hogy a buborék sok, nem minősített részvényt juttatott sztratoszférikus magasságokba, hogy aztán a buborék kipukkanásakor elveszítsék értékük nagy részét vagy egészét.

Szerinte ugyanez a tendencia a kriptovilágban is megfigyelhető, de rámutatott arra is, hogy a hosszú távú nyerteseknek, mint például az Apple és az Amazon, sikerült kiemelkedniük a romok közül.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Timmer merészen felvetette, hogy a Bitcoin lehet a digitális eszközök korának „Apple-je”.

A Fidelity stratégája azonban óvatossággal csillapította optimizmusát. Megjegyezte, hogy a Bitcoin elfogadási görbéje lelassult a 2022-es „kriptotelet” követően.

A Fidelity vezetője a Bitcoin pályáját a mobiltelefonok és az internet történelmi elfogadási görbéjéhez hasonlította.

„Ma az 1 dollárnál nagyobb egyenleggel rendelkező Bitcoin-címek száma jóval a mobiltelefonos modell alatt van, és még a konzervatívabb internetes modell alatt is valamivel” – irtaTimmer.

Olvastad már? A Binance megkezdi a személyzet elbocsátását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!