Fidelity’s Timmer véleménye Bitcoin újraéledéséről

-

Jurrien Timmer, a Fidelity globális makrogazdasági igazgatója érdekes véleményt osztott meg a Bitcoin jelenlegi helyzetéről.

Timmer párhuzamot vont a változékony kriptopénz és a dotcom-korszak boom-bust ciklusa között, és azt sugallta, hogy a Bitcoin egy újabb újjáéledésre készül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mindez egy kihívásokkal teli időszak közepette történik a digitális eszköz számára, amely jelenleg 27.000 dollár körül kereskedik.

2021 novemberében elért 69.044 dolláros történelmi csúcsához képest mintegy 60%-os csökkenést mutat a CoinGecko szerint.

Timmer a Bitcoint a feltörekvő fizetőeszközhöz hasonlította, hasonlóan az aranyhoz, amely évezredek óta elismert értékmegőrző.

„Nem sok embert látok, aki aranypénzzel fizet a Starbucksért, így az arany manapság leginkább értéktárolónak számít…”-tweetelte Timmer.

Hozzátette, hogy a Bitcoint a diszruptív technológia beépített ritkasága és elfogadási görbéje teszi egyedülálló eszközzé.

Az 1990-es évek végi dotcom buborékra reflektálva Timmer megjegyezte, hogy a buborék sok, nem minősített részvényt juttatott sztratoszférikus magasságokba, hogy aztán a buborék kipukkanásakor elveszítsék értékük nagy részét vagy egészét.

Szerinte ugyanez a tendencia a kriptovilágban is megfigyelhető, de rámutatott arra is, hogy a hosszú távú nyerteseknek, mint például az Apple és az Amazon, sikerült kiemelkedniük a romok közül.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Timmer merészen felvetette, hogy a Bitcoin lehet a digitális eszközök korának „Apple-je”.

A Fidelity stratégája azonban óvatossággal csillapította optimizmusát. Megjegyezte, hogy a Bitcoin elfogadási görbéje lelassult a 2022-es „kriptotelet” követően.

A Fidelity vezetője a Bitcoin pályáját a mobiltelefonok és az internet történelmi elfogadási görbéjéhez hasonlította.

„Ma az 1 dollárnál nagyobb egyenleggel rendelkező Bitcoin-címek száma jóval a mobiltelefonos modell alatt van, és még a konzervatívabb internetes modell alatt is valamivel” – irtaTimmer.

Olvastad már? A Binance megkezdi a személyzet elbocsátását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!