A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

-

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem veszi komolyan a kriptopiacot.

Armstrong szerint a törvényhozók jelenleg nem fordítanak megfelelő figyelmet a kriptopénzekre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy nagy jelentőségű technológiáról van szó, amely rengeteg területet reformálhat meg, a politikusok mégis mindössze annyit látnak, hogy egy instabil eszközosztályról van szó, amely az egymás közötti pénzküldésre szolgál.

„A kriptó, ugyanúgy, ahogyan előtte az internet, rendelkezik a potenciállal, hogy alapjaiban reformálja meg a pénzügyeinket, és ezen keresztül számos más szektort. Az ellátási láncoktól kezdve a közösségi médiáig, a gyorsabb, olcsóbb, sokkal privátabb, és hozzáférhetőbb platformokon keresztül.”

A Coinbase vezetőjeként Armstrong szaktekintélynek számít a területen, és már régóta arra bíztatja az amerikai törvényhozókat, hogy letisztult, egyértelmű szabályrendszert hozzanak létre a kriptopénzek számára, amely hozzásegíti az iparágat a kiteljesedéshez, és közben biztosítja a fogyasztóvédelmet is.

A Coinbase már a tőzsdefelügyelet, a SEC részére is kifejezte az igényét, hogy szeretnének egyértelmű szabályrendszer alapján dolgozni, és, hogy a hatóság döntse el, mely kriptopénzek számítanak értékpapírnak, és melyek nem.

A SEC elnöke, Gary Gensler korábban már több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek az értékpapír-törvény hatálya alá tartoznak, a jelenlegi szabályok érvényesek rájuk.

A cikkében Armstrong úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem meglepő Hong Kong menetelése a globális kriptoközpont titulusának a meghódításáért, és az sem, hogy Kína aktívan keresi a módját, hogy az USA szerepét csökkentse a világ pénzügyi rendszerében.

Ennek egyik lépése a digitális jüan kibocsátása.

Armstrong szerint az USA jelenleg nem rendelkezik megfelelő, használható kriptós szabályozással, ennek pedig az lesz az eredménye, hogy a többi ország lekörözi.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ekkor pedig már lehet, hogy sok milliárd dolláros erőfeszítésekkel sem lehet majd visszacsábítani az elpártolt vállalkozásokat, mert addigra vélhetően már késő lesz.

Olvastad már? A Binance vezetője szerint a bankok felvásárlása sem oldaná meg a kriptoipar problémáit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!