A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

-

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem veszi komolyan a kriptopiacot.

Armstrong szerint a törvényhozók jelenleg nem fordítanak megfelelő figyelmet a kriptopénzekre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy nagy jelentőségű technológiáról van szó, amely rengeteg területet reformálhat meg, a politikusok mégis mindössze annyit látnak, hogy egy instabil eszközosztályról van szó, amely az egymás közötti pénzküldésre szolgál.

„A kriptó, ugyanúgy, ahogyan előtte az internet, rendelkezik a potenciállal, hogy alapjaiban reformálja meg a pénzügyeinket, és ezen keresztül számos más szektort. Az ellátási láncoktól kezdve a közösségi médiáig, a gyorsabb, olcsóbb, sokkal privátabb, és hozzáférhetőbb platformokon keresztül.”

A Coinbase vezetőjeként Armstrong szaktekintélynek számít a területen, és már régóta arra bíztatja az amerikai törvényhozókat, hogy letisztult, egyértelmű szabályrendszert hozzanak létre a kriptopénzek számára, amely hozzásegíti az iparágat a kiteljesedéshez, és közben biztosítja a fogyasztóvédelmet is.

A Coinbase már a tőzsdefelügyelet, a SEC részére is kifejezte az igényét, hogy szeretnének egyértelmű szabályrendszer alapján dolgozni, és, hogy a hatóság döntse el, mely kriptopénzek számítanak értékpapírnak, és melyek nem.

A SEC elnöke, Gary Gensler korábban már több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek az értékpapír-törvény hatálya alá tartoznak, a jelenlegi szabályok érvényesek rájuk.

A cikkében Armstrong úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem meglepő Hong Kong menetelése a globális kriptoközpont titulusának a meghódításáért, és az sem, hogy Kína aktívan keresi a módját, hogy az USA szerepét csökkentse a világ pénzügyi rendszerében.

Ennek egyik lépése a digitális jüan kibocsátása.

Armstrong szerint az USA jelenleg nem rendelkezik megfelelő, használható kriptós szabályozással, ennek pedig az lesz az eredménye, hogy a többi ország lekörözi.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ekkor pedig már lehet, hogy sok milliárd dolláros erőfeszítésekkel sem lehet majd visszacsábítani az elpártolt vállalkozásokat, mert addigra vélhetően már késő lesz.

Olvastad már? A Binance vezetője szerint a bankok felvásárlása sem oldaná meg a kriptoipar problémáit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!