A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

-

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz.

Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító Bitcoin fölénybe került a pénzügyi piac többi jelentős árupiaci eszközével szemben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode elemző cég szerint a bitcoin  az elmúlt három hónapban 14,5%-os növekedést ért el a nyersolaj, az arany és az ezüst felett.

Míg a nyersolaj ára ugyanebben az időszakban 4%-kal esett, addig az aranyrudak piacáról jó hírek érkeztek.

Az olyan nemesfémek, mint az arany és az ezüst ugyanis 7,5%-kal, illetve 12,7%-kal emelkedtek.

Forrás: Glassnode

A Bitcoin biztonságos eszközként jelenik meg?

Az a tény, hogy a Bitcoin növekedése az amerikai bankválság közepette következett be, megerősítette a BTC régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos menedékeszköz.

A „biztonságos menedék” eszköz olyan eszköz, amelynek értéke várhatóan stabil marad vagy növekszik a gazdasági visszaesés időszakaiban.

A válság sok befektetőt arra késztetett, hogy dobják banki részvényeiket, és pénzüket a kriptogazdaságba, pontosabban a Bitcoinba helyezzék át.

Az elmúlt hónapokban a Bitcoin egyre nagyobb mértékű elszakadást mutatott a hagyományos piac fő eszközosztályaitól.

A digitális eszközök piaci statisztikáinak forrása, a Kaiko szerint a Bitcoin és az arany korrelációja 11%-ra esett vissza az áprilisi többéves csúcsról, 50%-ról.

Emellett 2023 eleje óta a virtuális valuta korrelációja az amerikai részvényekkel is jelentősen csökkent. Ez azt jelezte, hogy a Bitcoinra egyre inkább önálló eszközosztályként tekintenek.

Ezek a tényezők játszhatnak szerepet

Az egyik legfontosabb ok, amiért a Bitcoin legitim értéktárnak bizonyulhat, a ritkasága.

Kevesebb mint egy éven belül a Bitcoin újabb feleződési eseményen fog átesni, amely tovább csökkenti a bányászoknak a blokkok előállításáért fizetett jutalmakat.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a Bitcoin egy deflációs eszköz. Ráadásul a coinok kibocsátása idővel csökkenni fog, ami jelentős értéknövekedést eredményez.

Forrás: bitcoinblockhalf.com

De nem csak a spekulatív érdeklődés hajtotta a Bitcoin értékét.

A 2023-as év eleje óta figyelemre méltóan megnőtt a használhatósága, mivel az Ordinals protokoll megnyitotta az utat a hálózaton a non-fungible tokenek (NFT-k), coinok és stabilcoinok létrehozásához.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez felkeltette a lakossági befektetők érdeklődését, amit a 10 BTC-nél kevesebbet birtokló címek növekvő száma is alátámaszt.

Forrás: Santiment

A coin súlyozott hangulata azonban semleges maradt, és nem tolódott el egyetlen konkrét piaci érzelem javára sem.

Olvastad már? Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!