A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

-

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz.

Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító Bitcoin fölénybe került a pénzügyi piac többi jelentős árupiaci eszközével szemben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode elemző cég szerint a bitcoin  az elmúlt három hónapban 14,5%-os növekedést ért el a nyersolaj, az arany és az ezüst felett.

Míg a nyersolaj ára ugyanebben az időszakban 4%-kal esett, addig az aranyrudak piacáról jó hírek érkeztek.

Az olyan nemesfémek, mint az arany és az ezüst ugyanis 7,5%-kal, illetve 12,7%-kal emelkedtek.

Forrás: Glassnode

A Bitcoin biztonságos eszközként jelenik meg?

Az a tény, hogy a Bitcoin növekedése az amerikai bankválság közepette következett be, megerősítette a BTC régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos menedékeszköz.

A „biztonságos menedék” eszköz olyan eszköz, amelynek értéke várhatóan stabil marad vagy növekszik a gazdasági visszaesés időszakaiban.

A válság sok befektetőt arra késztetett, hogy dobják banki részvényeiket, és pénzüket a kriptogazdaságba, pontosabban a Bitcoinba helyezzék át.

Az elmúlt hónapokban a Bitcoin egyre nagyobb mértékű elszakadást mutatott a hagyományos piac fő eszközosztályaitól.

A digitális eszközök piaci statisztikáinak forrása, a Kaiko szerint a Bitcoin és az arany korrelációja 11%-ra esett vissza az áprilisi többéves csúcsról, 50%-ról.

Emellett 2023 eleje óta a virtuális valuta korrelációja az amerikai részvényekkel is jelentősen csökkent. Ez azt jelezte, hogy a Bitcoinra egyre inkább önálló eszközosztályként tekintenek.

Ezek a tényezők játszhatnak szerepet

Az egyik legfontosabb ok, amiért a Bitcoin legitim értéktárnak bizonyulhat, a ritkasága.

Kevesebb mint egy éven belül a Bitcoin újabb feleződési eseményen fog átesni, amely tovább csökkenti a bányászoknak a blokkok előállításáért fizetett jutalmakat.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a Bitcoin egy deflációs eszköz. Ráadásul a coinok kibocsátása idővel csökkenni fog, ami jelentős értéknövekedést eredményez.

Forrás: bitcoinblockhalf.com

De nem csak a spekulatív érdeklődés hajtotta a Bitcoin értékét.

A 2023-as év eleje óta figyelemre méltóan megnőtt a használhatósága, mivel az Ordinals protokoll megnyitotta az utat a hálózaton a non-fungible tokenek (NFT-k), coinok és stabilcoinok létrehozásához.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez felkeltette a lakossági befektetők érdeklődését, amit a 10 BTC-nél kevesebbet birtokló címek növekvő száma is alátámaszt.

Forrás: Santiment

A coin súlyozott hangulata azonban semleges maradt, és nem tolódott el egyetlen konkrét piaci érzelem javára sem.

Olvastad már? Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!