Arthur Hayes: A Bitcon bikapiaca márciusban kezdődött

-

A BitMEX társalapítója Arthur Hayes szerint a Bitcoin az amerikai bankrendszer stabilizálását célzó 25 milliárd dolláros Fed-program óta bikapályán van.

A Bitcoin az elmúlt nagyjából hat hónapban bikafutáson van, és a piac még nem reagált rá, de nagyjából hat-tizenkét hónap múlva fog, a BitMEX társalapítója és korábbi vezérigazgatója, Arthur Hayes szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Korea Blockchain Week-en tartott szeptember 5-i nyitóbeszédében Hayes azt állította, hogy a Bitcoin bikafutása március 10-én kezdődött, azon a napon, amikor a Silicon Valley Bankot (SVB) átvette a Federal Deposit Insurance Corporation.

Két nappal az SVB március 8-i átvétele előtt a Silvergate Bank felszámolás alá került. Két nappal később, március 12-én a Signature Bankot a New York-i szabályozó hatóságok bezárásra kényszerítették.

A Federal Reserve válaszul és a további lehetséges összeomlások megakadályozására létrehozta a Bank Term Funding Programot (BTFP), amely a bankoknak legfeljebb egyéves futamidejű kölcsönöket ajánlott fel, ha azok „minősített eszközöket” helyeznek el biztosítékként.

„Lényegében (a Fed) az egész bankrendszert támogatta azzal, hogy azt mondta. Kérem, adják nekem a szaros, víz alatti kötvényeiket, én pedig friss dollárokat adok” – mondta Hayes.

„Én és a piac többsége joggal láttuk át ezen, hogy alapvetően azt vallották be, hogy ők okozták ezt a problémát – a bankrendszer struktúráját -, és ez az egyik módja annak, hogy megoldják, vagyis: több pénzt nyomtatnak”.”

Azóta a Bitcoin árfolyama emelkedett

„Alapvetően elhagytuk ezt az egész látszatot, hogy törődünk a dollár értékével és bármely fiat valuta értékével.”

Ez arra késztette a kereskedőket, hogy fontolóra vegyék az olyan fix kínálatú eszközöket, mint a Bitcoin, állította Hayes.

A piac többi része azonban még nem reagált erre, de ő hat-tizenkét hónapos időtávot adott meg erre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hayes szerint még ha a Fed és más központi bankok folytatják is a kamatemeléseket, hogy lehetővé tegyék a gazdasági szigorítást, vagy ha „több pénzt nyomtatnak”, akkor is jól fog teljesíteni a Bitcoin.

„Mindkét forgatókönyv szerint, akár emel a Fed, akár csökkent, jó helyzetben vagyunk, mint a kriptopénz iparág” – mondta.

Olvastad már? Csendes szeptember várhat a bitcoinra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!