Arthur Hayes: A Bitcoin (BTC) 70.000 dollárra emelkedhet

-

A BitMex korábbi vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta új, lényegre törő esszéjét „Are We There Yet?” címmel.

Ebben a műben, Hayes azt vizsgálja, hogy a Bitcoin árfolyama akár 70.000 dollárra is emelkedhet, még akkor is, ha a Federal Reserve úgy dönt, hogy nem csökkenti a kamatlábakat a közeljövőben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Esszéje megkérdőjelezi a hagyományos gazdasági gondolkodást, és meggyőző érveket sorakoztat fel a Bitcoin ellenállóképessége mellett a mai gazdasági környezetben.

Hayes azzal kezdi, hogy megkérdőjelezi azt a széles körben elfogadott elképzelést, miszerint a BTC értéke fordítottan korrelál az emelkedő kamatlábakkal.

Hayes különösen felhívja a figyelmet annak fontosságára, hogy az amerikai gazdaság gyors növekedéséhez képest a reálkamatlábakra összpontosítsunk, ahelyett, hogy a nominális Fed-kamatlábak megszállottjaivá válnánk.

Érvelése szerint a jelentős kormányzati kiadások és a robusztus GDP-növekedés miatt az államkötvények reálhozamai negatívba fordultak.

Ez viszont vonzóvá teszi a befektetők számára az olyan eszközöket, mint a Bitcoin.

Kiemelve a Bitcoin közelmúltbeli bikapiacát, amely a szerző véleménye szerint márciusban kezdődött, és amelynek során a kriptopénz közel 29%-kal emelkedett, Hayes hangsúlyozta, hogy a Bitcoin képes volt megtartani az értékét 20.000 dollár felett, annak ellenére, hogy a 30.000 dolláros határ többször is kudarcot vallott.

Szerinte ez a stabilitás azt tükrözi, hogy a piac hisz a még negatívabb reálkamatok lehetőségében, ha a Fed folytatja a kamatemelést.

Végezetül a szerző bizalmát fejezi ki a Bitcoin ellenálló képességében, még az esetleges további Fed-kamatemelésekkel szemben is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin egyedi viselkedését a Fed politikájával kapcsolatban a rendkívüli mértékű GDP-arányos adósságszinteknek tulajdonítja, amelyek megzavarták a hagyományos gazdasági modelleket.

Egy olyan világban, ahol a hagyományos gazdasági elméletek kétségbe vannak vonva, Arthur Hayes elemzése azt sugallja, hogy a Bitcoin új csúcsok felé vezető útja talán nem is olyan messzire mutató, mint amilyennek korábban tűnt, és új perspektívát kínál a kriptovaluta lehetőségeiről a mai összetett gazdasági környezetben.


Olvastad már? A kriptopénz és a szerencsejátékok jövője: Digitális eszközökkel történő fogadások

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!