Argentína szigorúan szabályozná a Worldcoin működését

-

Buenos Airesben nemrégiben bemutattak egy törvényjavaslatot, amely szabályozni kívánja az olyan cégek tevékenységét, amelyek szkennelik felhasználóik szemét, ilyen többek között a Worldcoin.

A törvény célja, hogy megvédje az alkalmazások felhasználóinak jogait, és segítsen nekik biztosítani és meghatározni a gyűjtött biometrikus adatok célját.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hogyan zajlik a retinaszkennelés?

Argentína fővárosa és legnagyobb városa, Buenos Aires szabályozási keretet kíván biztosítani a biometrikus szemszkennelést végző cégek, például a Worldcoin számára, hogy törvényes keretek között működhessenek a területén.

Carlos Puglelli helyettes képviselő egy törvényjavaslatot nyújtott be a tartományi törvényhozók számára, amelynek célja, hogy tisztázza a gyűjtött biometrikus adatok sorsát, és megvédje az alkalmazások felhasználóinak jogait.

A tartomány korábban vádat emelt a retinaszkennelést végző decentralizált azonosítóprojekt, a Worldcoin ellen, állítólagos jogsértések miatt.

Ezek közé tartozik a felhasználók arra kényszerítése, hogy elfogadjanak a törvényekkel nem összhangban lévő szerződéseket, és a cég által alkalmazott adatkezelési protokollok bizonytalansága is problémás kérdéseket vetett fel.

Írásos beleegyezés

Az első témával kapcsolatban Puglelli törvényjavaslata kimondja, hogy a szolgáltatáshoz való csatlakozási szerződéseket tiszta és érthető nyelven kell megírni, amelyek semmilyen körülmények között nem tartalmazhatnak visszaélésszerű feltételeket, amelyek ellentétesek a jogszabályokkal.

A biometrikus azonosítási adatok tekintetében a törvényjavaslat megállapítja, hogy azok használatához az alkalmazáskezelőknek szabad, kifejezett és tájékozott beleegyezésre van szükségük, így digitális alkalmazásszolgáltatók semmilyen körülmények között nem használhatják fel az említett információkat, ha nem rendelkeznek a beleegyezés tényleges megvalósulásával.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Regisztráció és szabályozás a cégeknek

Ezenkívül, ha a javasolt törvényjavaslatot elfogadják, arra kötelezné az ilyen típusú cégeket, hogy regisztrálják tevékenységüket argentínai cégként, és adót fizessenek az országban.

Ugyanígy szankciókat vezet be azokra a cégekre, amelyek nem regisztrálnak a nyilvántartásba, amely az ilyen gyakorlatokban részt vevő cégeket listázza.

Romina Braga, egy másik regionális képviselő már korábban is benyújtott egy törvényjavaslatot a Worldcoin Buenos Aires-i tevékenységének kivizsgálására.

Braga a helyi médiának elmondta, hogy nem világos, hogy a cég mit csinál a szkennelés során szerzett adatokkal.

„A Worldcoin nem rendelkezik jogi státusza Argentínában, és úgy gyűjt biometrikus adatokat, hogy az veszélyezteti a magánéletet, a magánszférát.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

118 millió dollárnyi kriptó likvidálódott a bitcoin volatilitása miatt

Csütörtökön a bitcoin reggel 7 óra körül coinonként 66.455 dolláron tetőzött, de délre 64.516 dollár körüli szintre esett.  A volatilis mozgások hatására 118,82 millió dollárnyi pozíció...

A legjobb altcoinok idén árrekordokat fognak dönteni

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, számos altcoin új magasságok elérésére készül. Az idei év a tapasztalt kedvencek és a friss versenyzők keverékét mutatja be,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!