A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

-

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem minősül értékpapírnak.

Garlignhouse támogatására éppen azután került sor, hogy a BTC jelentős képviselője, Michael Saylor közvetve utalt arra, hogy az Ethereum nem bejegyzett értékpapírnak minősül.

Saylor az XRP-t, a Solana-t (SOL), a Binance Coin-t (BNB) és a Cardano-t (ADA) is felvette a nem regisztrált értékpapírok listájára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Úgy véli továbbá, hogy ezeknek az érméknek soha nem lesz spot tőzsdén kereskedett alapjuk (ETF).

Brad etikátlannak bélyegzi a SEC elnökét

Brad az Arrington Capital alapítójával és partnerével az XRP Las Vegas 2024 rendezvényen folytatott tüzes beszélgetésén leszögezte, hogy a SEC „durván tévedett”, amiért mindkét eszközt bevonta az értékpapírokkal kapcsolatos vizsgálatába.

A SEC elnökét, Gary Genslert pedig „etikátlan embernek” nevezte. A Fox Business riportere, Eleanor Terret megosztotta Garlinghouse megjegyzését egy X-posztban.

A Ripple vezérigazgatója korábban is támogatta az ETH-t, és azt állította, hogy a SEC elbukhatná az ETH értékpapírként való megjelölését, ahogyan az XRP-vel szemben is elbukott.

A beavatatlanok számára mind az XRP, mind az ETH jogi harcban áll a SEC elleni küzdelemben.

2020-ban az ügynökség a Ripple elleni perben az XRP-t értékpapírnak minősítette. Azonban tavaly egy amerikai szövetségi bíró kijelentette, hogy az XRP nem értékpapír.

A bíró azt is kimondta, hogy a Ripple megsértette a törvényt, amikor felajánlotta és eladta az érmét intézményi ügyfeleknek.

A Consensys erős lábakon áll

A SEC vizsgálatára reagálva a Consensys Inc.,egy Ethereum szoftverfejlesztő cég beperelte a szabályozót, szabályozási túlkapásra hivatkozva.

A Consensys azt állította, hogy a SEC az ETH-t értékpapírként kívánja szabályozni annak ellenére, hogy nem rendelkezik értékpapírjellemzőkkel.

A vállalat erős érvként a SEC egy korábbi nyilatkozatára hivatkozva is bemutatta, amelyben megerősítette, hogy az ETH nem értékpapír, és kívül esik a SEC szabályozási hatáskörén.

SEC a Fox-nyilatkozat ellen

Figyelemre méltó, hogy Steven Nerayoff, az Ethereum korábbi tanácsadója az Ethereumot értékpapírnak minősítette, és ezt „tagadhatatlannak” titulálta.

A Ripple hamarosan megjelenő válasza az XRP vs SEC perre jelentős, miután a SEC ellenezte a Fox nyilatkozatra vonatkozó indítványukat, csak az XRP intézményi eladások összefoglalóját és nem szakértői elemzést.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC továbbra is fenntartja, hogy Fox nyilatkozatából hiányzik a személyes vélemény.

A piac fő fókusza jelenleg a SEC álláspontja közepette a spot Ethereum ETF jóváhagyása.

A piac szélesebb körű megítélése negatív volt, olyan neves személyiségek, mint Justin Sun és Eric Balchunas májusban cáfolták a jóváhagyás lehetőségét. Balchunas csak 25%-os valószínűséget említett, tekintettel a SEC negatív nézeteire.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Itt a Solana legnagyobb multichain jófiúja, a Dogeverse

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!