A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

-

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip” lehetőségnek bizonyult a bálnák számára.

A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az 56.500 dolláros mélypont közelébe húzta, jó lehetőségnek bizonyult a kiemelt befektetők számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju által megosztott adatokból kiderült, hogy a bálnák csak az elmúlt 24 órában 47.000 BTC-t – jelenlegi árfolyamon több mint 2,8 milliárd dollár értékben – halmoztak fel. A vezető szerint ez a vásárlási hullám „egy új korszak” kezdetét jelzi az elsődleges kriptopénz számára.

bitcoin
Forrás: X

A Bitcoin-bálnák állományuk növelésével a kriptovaluta jövőbeli pályájába vetett bizalom növekedését jelezhetik az intézményi befektetők vagy a nagy vagyonnal rendelkező szervezetek körében.

A CryptoQuant alapítója azt is elárulta, hogy a szóban forgó bálnatárcák többnyire letétkezelők, köztük ETF-ek, de tisztázta, hogy a mostani kiugrás nem ETF-hez kapcsolódik.

Úgy tűnik, változás állt be, hiszen alig egy héttel ezelőtt a hosszú távú bitcoin bálnák jelentős növekedést tapasztaltak a nem realizált nyereségükben, különösen, mivel az árfolyam 60.000 dollár felett maradt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár a profitjuk jelentősen megnőtt, ezek a bálnák még nem vettek ki pénzt, ami azt jelzi, hogy tartják a pozícióikat.

Mindez egybeesett a bitcoin tőzsdei beáramlásának jelentős növekedésével, ami főként a bálnáknak volt tulajdonítható, és ez később az egész piacra kiterjedő visszaeséshez vezetett.

A legutóbbi bálna-felhalmozódást követően azonban a bitcoin több mint 6%-kal emelkedett, és pénteken 62.000 dollár fölé szökött, szerény megkönnyebbülési rallyt produkálva.

A „Mr. 100” nevű bálna május 2-án több mint 4200 BTC-t vásárolt több mint 242 millió dollár értékben 58.000 dollár körül, ami a tárca első bitcoin-vásárlása volt április 19. óta, közvetlenül a 2024-es felezés előtt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A kriptobálnák milliárdokat vásárolnak Shiba Inu, PEPE és az Ethereum tokenek közül

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!