A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

-

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a BTC 62.850 dolláron kereskedtek vele.

Ez az emelkedés azt eredményezte, hogy a kriptopénz árfolyama néhány nap alatt az 57.000 dolláros tartományból emelkedett fel. Ez azt is jelenti, hogy a kriptopénz piaci trendje végre jobbra fordulhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a kedvező fejlemény egybeesett az Apollo Sats társalapítójának felfedezésével, aki nemrég rávilágított az M2 Money Supply jelentős elmozdulására.

A vezető szerint az M2 Money Supply május 1-jétől negatívról pozitívra váltott éves szinten.

bitcoin
Forrás: X

Ez fontos aktualizálás, amely a pénzforgalom növekedésére utal, ami történelmileg a növekvő inflációs időszakokban a Bitcoinhoz hasonló eszközökbe történő fokozott befektetések előfutáraként működött.

Oliver L. Velez kereskedő és pénzügyi szerző nemrégiben ugyanerről nyilatkozott, kijelentve,

Az M2 Money Supply (M2 pénzkínálat) úgy fog elszabadulni, ahogyan még soha. Mondhatjuk azt, hogy „Bŕrŕrrrrrr”? Csak annyit tudok mondani, hogy „csatoljátok be magatokat” és legyetek keményebbek. Bármelyik és minden merülés megvásárolható. Tekintsük őket ajándéknak, és hagyjuk figyelmen kívül a pusztulást hirdető bohócokat. A btc bika végéhez közel sem értünk.

Az M2 Money Supply elmozdulásának hatása a Bitcoinra

Az M2 Money Supply az összes készpénzt és rövid lejáratú bankbetétet jelenti az egész világon.

A pozitív tartományba való átmenete egy klasszikus gazdasági mutató, amely gyakran arra készteti a befektetőket, hogy olyan eszközökre összpontosítsanak, amelyek történelmileg jól teljesítenek a magas inflációs időszakokban.

A kriptovaluták birodalmában az ilyen elmozdulások korábban a hagyományos pénzügyi piacokhoz képest kiváló teljesítményt katalizáltak.

Az M2 kínálatában bekövetkezett legutóbbi pozitív kiigazítás spekulációkat váltott ki a kriptokereskedők körében a Bitcoin árfolyamának hosszabb rally lehetőségeiről.

Az M2 pozitív kínálatához kötődő optimista kilátások ellenére azonban fontos figyelembe venni más piaci mutatókat is, amelyek továbbra is a folyamatos csökkenő nyomásra utalnak.

A Glassnode elemzése például a Bitcoin nettó kiáramlásának növekedését mutatta ki az összes csoportban április folyamán, ami tartós eladási nyomást jelez.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Mindeközben a Bitcoin technikai grafikonjainak további elemzése vegyes jelzést mutatott.

A 4 órás grafikonon a Bitcoin nemrégiben egy megbízási blokkba ütközött, ami egy lehetséges árreakcióra vagy visszafordulásra utal.

E forgatókönyvet tovább erősítette egy bikás spinning top gyertya mintázat kialakulása, amelyet egy bikás beömlő gyertya követett. Ez gyakran megelőzi a medvésből bikássá váló piaci körülmények megfordulását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A fenti grafikonalakzatok arra utalnak, hogy bár közvetlen bikás mozgások lehetségesek, a szélesebb piaci hangulat továbbra is óvatosan optimista.

Sőt, Ali Martinez kriptoelemző nemrégiben megerősítette ezt a hangulatot azzal, hogy kiemelte a Bitcoin Market Value to Realized Value (MVRV) arányának közelmúltbeli vételi jelzését, ami egy újabb réteggel gazdagította a jelenlegi piaci dinamikát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A bálnák belevetették magukat a Sealana kriptó előértékesítésébe

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!