Amint a 69.000 dolláros bitcoin ATH közeleg, íme, hogy állnak a dolgok

-

A Bitcoin (BTC) karnyújtásnyira volt attól, hogy visszaszerezze korábbi történelmi csúcsát (ATH), ezzel a 2022-es év végi medvepiaci mélységekből való lendületes kilábalást jelezve.

A világ legnagyobb kriptovalutája az elmúlt 24 órában áttörte a 68.000 dolláros szintet, mielőtt a CoinGecko szerint a profitfelvétel visszahúzta a 66.000 dolláros régióba, amikor ezt a cikket írtam.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az emelkedés miatt 106 millió dollár értékű Bitcoin short pozíciót kellett felszámolni az elmúlt 24 órában a Coinglass adatainak vizsgálata szerint.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Mindenki nyereségben van

Az elmúlt napi mozgás tökéletes 100%-ra katapultálta a Bitcoin-hálózat nyereségességét, ahogy azt a Santiment adatain keresztül látható.

Ráadásul a Bitcoin-tulajdonosok átlagosan közel 20%-os nem realizált nyereséget értek el befektetéseiken a 30 napos MVRV-arány leolvasása szerint.

bitcoin
Forrás: Santiment

Noha ez lenyűgöző teljesítmény volt, ne feledjük, hogy a magas nyereségesség nagy ösztönzést jelent az eladásra. Ez esetleg megállíthatja a Bitcoin rallyját az elkövetkező napokban.

Ezenkívül a Bitcoin Fear & Greed Index két év óta először érte el a 90-es értéket. Ez az érték az „extrém mohóság” piaci hangulatot jelezte, ami erős korrekciótól való félelmet kelt.

„Ne törődjünk a rövid távú bukkanókkal”

Általában a rövid távú befektetők, más néven a „weak hands” (gyenge kezek) azok, akik hozzájárulnak a volatilitáshoz és az áringadozásokhoz.

A CryptoQuant szerzője kimutatta, hogy az elmúlt héten megugrott az új befektetők beáramlása a Bitcoin-piacra.

Megállapította, hogy ilyen szinteket utoljára az elmúlt ciklus korai bikapiaci időszakában lehetett látni.

A szerző hozzátette, hogy a rövid távú befektetők megnövekedett száma kis- és középtávon jelentős, akár 20-30%-os árkorrekciókhoz vezethet.

A befektetőknek azonban azt tanácsolta, hogy ezekben az időszakokban legyenek bikásak, és tartózkodjanak a negatív jellegű tétektől, mivel a Bitcoin „a korrekciót követően valószínűleg 120 ezer dollár közelébe emelkedik”.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Tovább zsugorodik a Bitcoin likvid kínálata

Annak ellenére, hogy a magas nem realizált nyereségek ellenére a legtöbb Bitcoin folyamatosan vándorolt ki a tőzsdékről.

A Bitcoin ármozgása és a tőzsdéken lévő kínálata között jelentős eltérés volt megfigyelhető.

Ez jelezte, hogy a befektetők nem sietnek eladni, hanem inkább a magasabb jövőbeli nyereségekre halmoztak.

Forrás: Santiment

Olvastad már? Rekordárfolyamon a Bitcoin

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!