Alig kér kezelési díjat a Franklin Templeton az ETH-ETF után

-

A Franklin Templeton lett az első vagyonkezelő, aki felfedte a tervezett spot ETH-ETF-jének kezelési díját – ami gyakorlatilag egyenlő a nullával.
A pénteken az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott frissített S-1 bejelentés szerint a Franklin Ethereum ETF mindössze évi 0,19%-os díjat számít fel az ügyfeleknek az alapban tartott ethereért, ami jóval alacsonyabb, mint a már működő globális versenytársak által megállapított díjak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A kezelési díj naponta az alap nettó eszközértékének 0,19%-ával megegyező évesített arányban halmozódik fel, és legalább negyedévente utólagosan fizetendő amerikai dollárban vagy természetben, vagy ezek kombinációjában” – írta a Franklin.

Ez még nem minden: az alap azt is megígérte, hogy az indulását követő első hat hónapban az első 10 milliárd dollár után elenged minden kezelési díjat.

VanEck nullára csökkenti a Bitcoin ETF-díját, ezzel alulmúlva a BlackRockot

A VanEck lemond a kezelési díjakról a spot Bitcoin ETF-je esetében, közölte a New York-i székhelyű befektetési cég az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez hétfőn benyújtott frissített tájékoztatójában.

„Figyelünk az ügyfeleinkre, és megértjük annak fontosságát, hogy folyamatosan átértékeljük a díjstruktúráinkat, hogy igazodjunk az elvárásaikhoz és a piac dinamikus természetéhez” – mondta Kyle DaCruz, a VanEck digitális eszközökért felelős igazgatója a Decryptnek. „Ez a díjmentesség tükrözi elkötelezettségünket a versenyképes befektetési lehetőségek iránt.”

Az ultraalacsony díj a januárban indított spot bitcoin-ETF-ek esetére emlékeztet, ahol a konkurens alapok már napokkal a termékek életbe lépése előtt ördögi díjháborúba kezdtek.

A legtöbbjük most 0,3% alatti kezelési költséget kínál, és sokan – mint például a Fidelity és a VanEck – ideiglenes díjmentességet hirdettek.

A Franklin is elindított egy Bitcoin ETF-et abban az időben, de többnyire elveszítette a csatát a versenytársakkal szemben mind a volumen, mind az eszközök tekintetében.

Ezúttal a vagyonkezelő nem vesztegette az időt, így biztosan nem fog lemaradni a versenyben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


1% is sokat számíthat

„Összehasonlításképpen, a legtöbb spot ether ETF más országokban vagy más eszközökben >1%” – írta Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője pénteken a Twitteren.

ethereum
Forrás. X

„Az amerikai ETF-piac egyszerűen különleges a maga hardcore-ságában, de éppen ezért az új befektetői pénzek túlnyomó többsége (ide áramlik).”

Ahogy a Bitcoin ETF-ek esetében is látható, az ügyfelek számára már 1%-os eltérés is sokat számíthat.

Például a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), amely januárban úgy döntött, hogy megtartja a viszonylag magas, 1,5%-os díjat, máris elveszítette a nála tárolt bitcoin több mint felét a kiáramlás miatt.

Annak ellenére, hogy induláskor több mint 600 000 BTC-vel büszkélkedhetett, mostanra elvesztette a világ legnagyobb bitcoin-ETF-je címet a BlackRock sokkal olcsóbb alapjával szemben.

Eközben a drágább kanadai és európai Bitcoin ETF-ek is nettó kiáramlást tapasztaltak, annak ellenére, hogy a Bitcoin iránti kereslet egész évben nőtt.

A Franklin mellett a SEC a múlt héten hét másik Ether spot ETF 19-b4 kérelmét is jóváhagyta. Szakértők szerint az alapok valószínűleg heteken belül megjelennek a nemzeti értéktőzsdéken.

ethereum
Forrás: X

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nem Elon Musk mondta Trumpnak, hogy kezdjen a kriptókkal kampányolni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!