Megvétózta Biden a SEC kriptohatáskörét csorbító törvényt

-

Egy szédületes hét lezárásaként mind a kripto, mind a politikai szférában Joe Biden amerikai elnök pénteken értesítette a kongresszust, hogy megvétózta a kétpártiak által elfogadott határozatot, amely a Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet hatáskörét próbálta megvágni, amely a kritikusok szerint elriasztotta a bankokat attól, hogy kripto-letétkezelési szolgáltatásokat kínáljanak.


„A SEC személyzete megfontolt ítéletének ilyen módon történő megváltoztatása veszélyezteti a SEC szélesebb körű hatáskörét a számviteli gyakorlatokkal kapcsolatban” – olvasható a Fehér Ház közleményében.

„Kormányom nem fog olyan intézkedéseket támogatni, amelyek veszélyeztetik a fogyasztók és a befektetők jólétét.”


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Ezért megvétózom ezt az állásfoglalást” – zárja Biden.

A Staff Accounting Bulletin (SAB) 121 – amely független a 21. századi pénzügyi innovációs és technológiai törvénytől (FIT21) – körüli vita már több mint egy éve folyik. Biden aznap, amikor az amerikai képviselőház 228-182-es kétpárti szavazással elfogadta a jogszabályt, jelezte, hogy megvétózza azt.

A szenátus követte a hasonló állásfoglalással, amelyben 12 demokrata képviselő a republikánusok többségéhez csatlakozva 60:38 arányban szavazott a törvény hatályon kívül helyezéséről.

A törvényjavaslat csak korlátozná a SEC-et

Biden elnök vétóközleményében kifogásolta, hogy a törvényjavaslat a Kongresszusi felülvizsgálati törvényre hivatkozik, mint a törvényhozók által kifogásaikban hivatkozott felügyeleti jogalapra – ahogyan tette ezt akkor is, amikor először kifejezte ellenállását a törvényjavaslattal szemben.

„Ez a republikánus vezetésű állásfoglalás helytelenül korlátozná a SEC képességét arra, hogy megfelelő védőkorlátokat állítson fel és foglalkozzon a jövőbeni kérdésekkel” – írta ma az elnök.

Május 8-án azt állította, hogy „a SEC azon képességének korlátozása, hogy átfogó és hatékony pénzügyi szabályozási keretet tartson fenn a kriptoeszközökre vonatkozóan, jelentős pénzügyi instabilitást és piaci bizonytalanságot eredményezne.”

Biden jelezte, hogy nyitott lenne a kongresszussal való együttműködésre a digitális eszközök „kiegyensúlyozott szabályozási keretének” kialakításában.

Ez a látszólagos célja a FIT21 törvénynek, amelyet Biden szintén ellenez – de nem fenyegetett vétóval, ahogyan azt a SAB 121 esetében tette.

A FIT21 törvény szövetségi keretet hoz létre a digitális eszközök szabályozására, és az Egyesült Államok képviselőháza a múlt héten 71 demokrata és három republikánus kivételével valamennyi képviselő támogatásával fogadta el, ami azt bizonyítja, hogy a kérdés elég erős ahhoz, hogy a törvényhozókat a pártok közötti különbségtételre késztesse.

A bejelentésre egy nappal azután került sor, hogy Donald Trump volt elnököt – és Biden republikánus riválisát a novemberben esedékes elnökválasztáson – egy New York-i bíróság mind a 34 ellene felhozott vádpontban bűnösnek mondta ki. Trump a közelmúltban a kriptoszavazóknak kezdett udvarolni, a terület pedig fokozatosan egyre erőteljesebb kampánytémává válik.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Felépült a Trump token, miután bűnösnek mondták ki a volt elnököt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!