A WBTC iránti érdeklődés megugrott

-

A Bitcoin (BTC) meg tudta tartani pozícióját a 27.000 dolláros szint felett, ami a tulajdonosok lelkesedését és további felhalmozásra ösztönözte.

Azonban nem csak a Bitcoin keltette fel a befektetők figyelmét, a Wrapped Bitcoin (WBTC) is megugrott az érdeklődés.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez egy wrap!

A kontextus kedvéért: a WBTC, a Wrapped Bitcoin rövidítése a Bitcoin tokenizált változata, amely az Ethereum blokkláncon üzemel.

Lehetővé teszi a Bitcoin-tulajdonosok számára, hogy részt vegyenek az Ethereum ökoszisztémában, likviditást biztosítva a decentralizált tőzsdék és hitelezési platformok számára. A WBTC iránti érdeklődés pozitív hatással lehet a kriptopiacra.

A Santiment adatai a WBTC-vel kapcsolatban néhány meggyőző tendenciát tártak fel.

Októberben a WBTC több mint 1 millió dolláros bálnatranzakciókat figyelt meg, ami március óta a legmagasabb érték.

Emellett a hálózat növekedése is jelentősen megnőtt, amire július óta nem volt példa.

Ami a legérdekesebb, hogy az 1-1.000 WBTC-t tartalmazó pénztárcák létrejötte jelentősen megugrott. Ez a mintázat emlékeztet arra, ami a márciusi és a júniusi kriptorally előtt történt.

WBTC
Forrás: Santiment

A bálnák bevonulnak

Egy másik szempont, amit figyelembe kell venni, a bálnák fokozott részvétele. A Glassnode adataiból kiderült, hogy az 1+ Bitcoin-t birtokló címek száma elérte az 1.023.292-es rekordot.

Bár ez a jelentős tulajdonosok növekvő érdeklődését és részvételét mutatja, egyúttal egyfajta volatilitást is bevezethet a piacra.

WBTC
Forrás: glassnode

A bálna-aktivitás megugrása lehet egy kétélű kard. Egyrészt növekvő bizalmat jelez a Bitcoin és a szélesebb kriptopiac iránt.

Másrészt jelentős áringadozásokhoz vezethet, mivel a nagy tulajdonosok kereskedési döntéseikkel képesek befolyásolni a piacokat.

A Bitcoin legnagyobb birtokosok közötti megoszlását közelebbről megvizsgálva az Arkham Intelligence különböző kategóriákba sorolható kiemelkedő entitásokat azonosított.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az állami vállalatok közül a Coinbase jelentős szereplőnek számít, 2 millió BTC jelentős birtoklásával. Ez a tekintélyes készlet mintegy 55,7 milliárd dolláros impozáns értékelést jelent.

A vagyonkezelők kategóriájában a Grayscale végzett az élen. A 628.000 BTC kezelésével a Grayscale jelentős, mintegy 16,5 milliárd dollár értékű portfólióval rendelkezik.

Még kormányzati szervek is beléptek a Bitcoin arénájába. Az Egyesült Államok kormánya 206.000 BTC tulajdonlásával nagy befolyással bírt, ami jelentős, mintegy 5,7 milliárd dolláros értéket képvisel.

A pozitív hangulat és a bálnák növekvő érdeklődése ellenére van egy aggasztó tendencia a bányászok bevételeivel kapcsolatban.

A bányászok bevételei csökkentek, ami potenciálisan arra kényszerítheti a bányászokat, hogy a nyereségesség fenntartása érdekében eladják állományuk egy részét.

A bányászok részéről ez a növekvő eladási nyomás rövid távon hatással lehet a Bitcoin árfolyamára.

Forrás: Blockchain

Olvastad már? A Bitcoin rövid időre ismét megérintette a 28.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!