A Bitcoin rövid időre ismét megérintette a 28.000 dollárt

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama rövid időre visszanyerte a 28.000 dolláros árfolyamot az október 5-i napközbeni kereskedés során, de még nem tudni, hogy a coin képes lesz-e túllépni ezen az új ellenállási szinten.

A CoinMarketCap adatai szerint a sajtó időpontjában a piacvezető coin 27.572 dolláron cserélt gazdát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rövid távú tulajdonosok azok, akiket figyelni kell

A BTC short-term holderek (STH) azok a befektetői csoportok, akik kevesebb mint 155 napja tartják a coinjukat.

Ők jellemzően árérzékenyebbek, mint a long-term holderek (LTH), mivel coinjaik könnyen hozzáférhetők és készen állnak a szétosztásra, amint a BTC ára a költségalapjuk alá esik.

Egy új bejegyzésben a CryptoQuant elemzője, Tarekonchain értékelte a BTC realizált árfolyamát – UTXO Age Bands.

A mérőszám hasznosnak bizonyul ebben a tekintetben, mivel ábrázolja a coinok elosztásának mintázatát az STH-k között, amikor a BTC ára arra a szintre emelkedik, ahol a coinjaikat vásárolták.

A CryptoQuant adatai szerint a BTC STH-inak realizált ára a megjelenés időpontjában a coin aktuális ára felett pihent, ami arra utal, hogy ezek a befektetők nyereségben voltak.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Azonban, ahogy arra a Tarekonchain rámutatott:

„Eddig nem volt jelentős Bitcoin beáramlás ezektől a csoportoktól a piacra. Az aktivitás hiánya arra utal, hogy ezek a befektetők tartják pozícióikat, tartózkodnak a tömeges eladásoktól”.

Az elemző hozzátette továbbá, hogy ha ezek a befektetők „megtartják a Bitcoin-állományukat anélkül, hogy a tőzsdékre utalnának, akkor nagy az esélye annak, hogy az árak emelkedni fognak. Ellenkezőleg, ha az átutalások növekednek, árcsökkenés állhat küszöbön”.

A BTC a napi grafikonon

Miután a BTC árfolyama 27.500 dollár alá süllyedt, a Chaikin Money Flow (CMF), amely az október 5-i kereskedés során megpróbált a nulla vonal fölé kerülni, folytatta a csökkenő tendenciát.

Sajtóidő szerint a mutató -0,06 negatív értéket adott vissza, ami a BTC-piac némi gyengülésére utal. Ez azt mutatta, hogy az elmúlt 24 órában jelentős likviditás távozott a piacról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Továbbá, ahogy a coin Directional Movement Index (DMI) mutatójából kiderült, a BTC vásárlói továbbra is uralták a coin spot piacát.

Sajtóidőben a 27,75-es pozitív irányú mutató (zöld) a 11,06-es negatív irányú mutató (piros) felett nyugodott. Ez azt jelezte, hogy a vevők ereje meghaladta az eladókét.

Ennek ellenére a coin felhalmozódása stabil maradt. A Relative Strength Index (RSI) és a Money Flow Index (MFI) 58-as, illetve 69,5-ös értékei ezt mutatták.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Mik azok a wrapped tokenek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!