A Bitcoin rövid időre ismét megérintette a 28.000 dollárt

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama rövid időre visszanyerte a 28.000 dolláros árfolyamot az október 5-i napközbeni kereskedés során, de még nem tudni, hogy a coin képes lesz-e túllépni ezen az új ellenállási szinten.

A CoinMarketCap adatai szerint a sajtó időpontjában a piacvezető coin 27.572 dolláron cserélt gazdát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rövid távú tulajdonosok azok, akiket figyelni kell

A BTC short-term holderek (STH) azok a befektetői csoportok, akik kevesebb mint 155 napja tartják a coinjukat.

Ők jellemzően árérzékenyebbek, mint a long-term holderek (LTH), mivel coinjaik könnyen hozzáférhetők és készen állnak a szétosztásra, amint a BTC ára a költségalapjuk alá esik.

Egy új bejegyzésben a CryptoQuant elemzője, Tarekonchain értékelte a BTC realizált árfolyamát – UTXO Age Bands.

A mérőszám hasznosnak bizonyul ebben a tekintetben, mivel ábrázolja a coinok elosztásának mintázatát az STH-k között, amikor a BTC ára arra a szintre emelkedik, ahol a coinjaikat vásárolták.

A CryptoQuant adatai szerint a BTC STH-inak realizált ára a megjelenés időpontjában a coin aktuális ára felett pihent, ami arra utal, hogy ezek a befektetők nyereségben voltak.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Azonban, ahogy arra a Tarekonchain rámutatott:

„Eddig nem volt jelentős Bitcoin beáramlás ezektől a csoportoktól a piacra. Az aktivitás hiánya arra utal, hogy ezek a befektetők tartják pozícióikat, tartózkodnak a tömeges eladásoktól”.

Az elemző hozzátette továbbá, hogy ha ezek a befektetők „megtartják a Bitcoin-állományukat anélkül, hogy a tőzsdékre utalnának, akkor nagy az esélye annak, hogy az árak emelkedni fognak. Ellenkezőleg, ha az átutalások növekednek, árcsökkenés állhat küszöbön”.

A BTC a napi grafikonon

Miután a BTC árfolyama 27.500 dollár alá süllyedt, a Chaikin Money Flow (CMF), amely az október 5-i kereskedés során megpróbált a nulla vonal fölé kerülni, folytatta a csökkenő tendenciát.

Sajtóidő szerint a mutató -0,06 negatív értéket adott vissza, ami a BTC-piac némi gyengülésére utal. Ez azt mutatta, hogy az elmúlt 24 órában jelentős likviditás távozott a piacról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Továbbá, ahogy a coin Directional Movement Index (DMI) mutatójából kiderült, a BTC vásárlói továbbra is uralták a coin spot piacát.

Sajtóidőben a 27,75-es pozitív irányú mutató (zöld) a 11,06-es negatív irányú mutató (piros) felett nyugodott. Ez azt jelezte, hogy a vevők ereje meghaladta az eladókét.

Ennek ellenére a coin felhalmozódása stabil maradt. A Relative Strength Index (RSI) és a Money Flow Index (MFI) 58-as, illetve 69,5-ös értékei ezt mutatták.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Mik azok a wrapped tokenek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!